Poliţist din Arad, achitat pentru trafic de influenţă

De Alin Gherasim
Poliţist din Arad, achitat pentru trafic de influenţă
Un agent de poliţie din cadrul IPJ Arad a fost declarat nevinovat într-un dosar în care era judecat pentru trafic de influenţă.

Cristian Tălmaciu, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, a fost declarat nevinovat de către judecătorii Tribunalului Arad. Dosarul în care poliţistul a fost trimis în judecată a ajuns pe rol în luna august a anului 2017. La peste doi ani distanţă, a venit şi prima sentinţă în acest caz: achitare.

Ce spuneau procurorii în 2017? „Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în calitate de agent de poliţie, în cursul anului 2016, a intervenit în repetate rânduri pe lângă colegii de serviciu pentru ca aceștia să nu ia măsurile legale care se impuneau în diverse situații, față de persoane depistate în trafic care încălcau dispozițiile legale”, susţineau procurorii în cadrul unui comunicat de presă în care anunţau trimiterea în judecată a agentului Cristian Tălmaciu.

„Totodată, a fost semnalat faptul că există o <<practică>> constând în contactarea telefonică a agentului de poliție de către anumiți conducători auto, cărora le asigura protecția, în timp ce sunt verificați de către colegii inculpatului din cadrul Serviciului Rutier Arad și, prin diverse metode (efectuarea unui scurt apel telefonic pe postul telefonic al colegului sau discuția directă cu colegul, ori transmiterea de mesaje prin invocarea unei relații de rudenie ori prietenie între conducătorul auto verificat și inculpatul), agenții de poliție erau determinați de inculpat să nu aplice sancțiunile contravenționale constatate sau să procedeze la aplicarea unui avertisment și nu a unei amenzi, pretinzând remiterea unor bunuri sau servicii de la respectivii contravenienți”, se mai arăta acum doi ani într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Procurorii au decis atunci să îl trimită în judecată pe Cristian Tălmaciu pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență în formă continuată, abuz în serviciu în formă continuată, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice în formă continuată, și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Achitat la Tribunal

Tribunalul Arad, instanţa care a judecat acest dosar, a decis, însă, că Tălmaciu este nevinovat. „Achită pe inculpatul Tălmaciu Cristian de sub învinuirea săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată, a infracţiunii de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice în formă continuată, precum şi a infracţiunii de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Achită pe acelaşi inculpat Tălmaciu Cristian de sub învinuirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei arădene.

Nu e definitivă

Sentinţa Tribunalului Arad nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara. Imediat după ce tribunalul a decis să îl achite pe Tălmaciu, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au înaintat apel, urmând ca dosarul să se mute la Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor