Poliţia filează capacitatea

Reactualizat la:
Poliţia filează capacitatea
Inspectorii din întreaga ţară au fost chemaţi miercuri la Serviciul Naţional de Examinare şi Evaluare, pentru a li se preda plicurile cu noile subiecte la istorie.

Cele vechi au fost anulate, după ce ziaristul de la Adevărul a reuşit să obţină, sâmbătă, subiectele de examen. Dis de dimineaţă, un echipaj de poliţie a supravegheat îndeaproape sediul Serviciului Naţional de Examinare şi Evaluare.

Ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, era deja pregătit să verifice de câte ori ar fi nevoie că procesul se desfăşoară în condiţii de maximă securitate: „Voi verifica să mă asigur: de două ori, de trei ori, de câte ori cred eu.” Inspectorii au fost programaţi să intre în sediu începând cu ora 7 dimineaţa, cu actele şi delegaţiile speciale. Numărul maşinilor a fost anunţat cu o zi înainte, la fel şi numele şoferilor.

„Admiterea în această încintă se face pe bază de programare: în fiecare oră, şase judeţe”, a adăugat ministrul. Reprezentanţii inspectoratelor şcolare au fost nevoiţi să repete un drum lung, în doar câteva zile, iar unii dintre ei consideră că vina aparţine în totalitate ziariştilor.

„Cred că presa ar trebui să rezolve alte probleme, nu să încurce învăţământul românesc!”, spune un inspector. Alţii, în schimb, s-au gândit deja la o metodă mai comodă şi, spun ei, mai eficientă: „Eu aş încerca o transmitere electronizată. De exemplu, la titularizare se primesc pe CD-uri cu parolă şi se dă parola în ziua respectivă.”

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor