Politia deschide stagiunea la Teatrul Maghiar din Timisoara

De S.P.D.
Politia deschide stagiunea la Teatrul Maghiar din Timisoara
Politia deschide stagiunea la Teatrul Maghiar din Timisoara
Un “spectacol muzical-poliţist” le promite spectatorilor timişoreni regizorul Hernyák György. Laureat al Premiului „Jászai Mari” – cea mai importantă distincţie teatrală acordată artiştilor din spaţiul teatral maghiar– artistul din Novi Sad pregăteşte în aceste zile o premieră despre abuzul de putere: Poliţia.

La Teatrul Csiky Gergely din Timişoara se lucrează în aceste zile ca la poliţie… Trupa maghiară din urbe repetă intens pentru spectacolul cu piesa “Poliţia” de Sławomir Mrożek. Regizorul Hernyák György este profesor al Academiei de Artă din Novi Sad şi a fost, pentru o lungă perioadă, prim regizor al Teatrului Popular din Subotica. Spectacolele sale au obţinut numeroase premii. El a mai pus în scenă Poliţia, în anul 1997, la teatrul din Novi Sad. “Pentru mine, în lucrul pentru fiecare spectacol, esenţială este coeziunea echipei, căci teatrul este o artă a prieteniei în viziunea mea. Aici, la Timişoara, mă simt ca acasă, aşa m-am simţit din prima zi, şi sunt impresionat de coeziunea acestei trupe de actori, de atmosfera solidară şi caldă de aici”, a declarat directorul de scenă.

“Textul Poliţia, creaţie de tinereţe a autorului polonez, aduce în prim-plan o societate totalitară, în care până şi ultimul „duşman” a fost redus la tăcere. Mrożek se întreabă, nu lipsit de ironie, ce rost mai poate avea, în asemenea condiţii, o instituţie ca Poliţia”, punctează realizatorii proiectului teatral. “Este o temă de o dureroasă actualitate. Este un spectacol cu subiect politic, un spectacol despre putere, mai exact despre absurditatea puterii şi abuzul de putere. Piesa este scrisă pentru 5 actori, dar noi vom avea în scenă 14-15 personaje”, a completat Hernyák György.

Piesa “Poliţia” va avea premiera în 7 octombrie 2012. La fel ca toate producţiile Teatrului Maghiar din Timişoara, spectacolul se traduce simultan în limba română.

Foto © fotosen.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor