Politia Comunitara, acuzata de abuzuri asupra cersetorilor

54Comentarii
Politia Comunitara, acuzata de abuzuri asupra cersetorilor
Mişcarea Naţională pentru Apărarea Drepturilor Omului din România acuză Poliţia Comunitară Timişoara de abuzuri. Reprezentanţii asociaţiei reclamă „modalitatea discriminatorie, abuzivă şi ilegală” prin care Primăria Timişoara, prin Poliţia Comunitară, înţelege să desfăşoare activităţile de prevenire a cerşetoriei.

Mişcarea Naţională pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (MNADOR), care îşi are sediul în Timişoara, fiind condusă de Remus Stir, a trimis sesizări la mai multe instituţii, pentru a reclama modul în care Poliţia Comunitară desfăşoară activităţile specifice de prevenire şi combatere a cerşetoriei.

Reprezentanţii ONG-ului acuză faptul că cerşetorii şi oamenii străzi care sunt adunaţi de agenţii comunitari din oraş sunt urcaţi într-o autoutilitară care nu este dotată pentru transport de persoane, nu este condusă de către o persoană care să corespundă, din punct de vedere legal, pentru transportul de persoane, iar persoanele respective sunt introduse în autovehicul forţat, cu mult peste numărul acceptabil şi la grămadă, fără puncte de sprijin sau şedere, de către poliţiştii comunitari. Un alt lucru reclamat de cei de la MNADOR se referă la faptul că persoanele considerate cerşetori sau oameni ai străzii nu au beneficiat de niciun fel de asistenţă medicală sau juridică, „fiind puse în imposibilitatea de a se opune măsurilor abuzive, fiind ameninţate sub mai multe aspecte şi filmate fără acord sau un motiv justificat”.

Printre altele, conducerea Mişcării Naţionale pentru Apărarea Drepturilor Omului cere organelor abilitate să cerceteze toate lucrurile sesizate şi să ia măsurile care se impun, dar şi să se ia măsuri pentru recuperarea sumelor de bani care s-au cheltuit cu aceste operaţiuni.

Sesizările au fost trimise la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Administraţia Prezidenţială, Prefectura Timiş, IPJ Timiş şi alte instituţii.

Directorul general al Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru, spune că aşteaptă şi el să primească această sesizare şi că le va răspunde celor care au reclamaţii. Spătaru a declarat că timişorenilor ar trebui să le pară bine că au loc periodic astfel de acţiuni, iar cerşetorii sunt adunaţi de pe străzi şi îndrumaţi către localităţile de domiciliu, cei care provin din alte judeţe ale ţării. Cât despre autoutilitară, şeful Poliţiei Comunitare spune că acestea sunt mijloacele de care dispune instituţia şi că este „o maşină de transport condusă de un şofer, cu permis de conducere”.54Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor