Politehniştii au o bază sportivă nouă

10Comentarii
Politehniştii au o bază sportivă nouă
Timişoara - Atunci când spui „Universitatea Politehnica” te duci cu gândul la punctul de pornire al echipei de fotbal Poli Timişoara. După înfiinţarea Universităţii Politehnica în anul 1920 a luat fiinţă şi până în prezent este ştiut faptul că la „Poli” nu se pune accentul doar pe actul educaţional, ci şi pe cel sportiv.

În acest context, joi, baza sportivă a Politehnicii a fost inaugurată într-un cadru festiv, la care au partcipat Ovidiu Drăgănescu, prefectul de Timiş, profesorul Nicoale Robu, rectorul UPT, echipa de fotbal feminin Ripensia şi alte personalitaţi locale . În anul 2007, UPT a primit 4 milioane ron pentru reabilitarea bazei sportive şi 1 milion RON pentru Parcul Politehnica. Lucrarea trebuia terminată în luna noiembrie a acestui an, „dar iată că se mai întâmplă şi minuni şi putem spune că ne-am încheiat misiunea mai repede cu o lună faţă de termenul stabilit”, a precizat Nicolae Robu. Baza 1 şi Parcul vor deservi exculsiv studenţii politehnişti şi angajaţii din cadrul Universităţii. Cu un gazon nou pentru terenul de fotbal, o pistă de alergări demnă de invidiat, am putea spune că s-au creat toate condiţiile pentru o activitate sportivă de excepţie pentru cei care o vor practica. În acest context a fost aminti faptul că în data 1 octombrie 2008, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică a decernat Premiile pentru Cercetare – Top de Excelenţă în Cercetare pentru 2008 pentru colectivele care au desfăşurat activitate de cercetare-dezvoltare sau servicii specifice, cu rezultate deosebite în domeniul ştiinţei şi tehnologiei. Universităţii Politehnica din Timişoara i-a revenit Premiul II pentru proiecte de cercetare şi dezvoltare, cu un proiect condus de prof. dr, ing. Marian Mocan şi prof. dr. ing. Radu Vasiu. Tot ieri, i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului dr. ing. Grigore Gogu de la Institutul Francez de Mecanică Avansată din Clermont-Ferrand, din Franţa. În finalul manifestărilor, fetele de la echipa de fotbal Ripensia au susţinut două meciuri cu echipe din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor