Policlinica Spitalului de Copii Timisoara se sprijina in barne din lemn

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Policlinica de copii din Timisoara este in paragina
Policlinica de copii din Timisoara este in paragina
Sute de copii sunt consultaţi zilnic într-o clădire care a început să cadă. Acoperişul se prăbuşeşte şi conducerea spitalului a delimitat o zona în jurul cladirii pentru a evita posibile accidentări. Mai multe cabinete medicale au fost dezafectate şi sunt sprijinite cu stâlpi. Medici timişoreni dintre cei mai bine pregătiţi în specialităţi de vârf ale pediatriei consultă zilnic sute de copii în spaţii ridicate acum 110 ani.

„Ultimele trei conduceri ale spitalului au încercat să rezolve această problemă care azi a devenit una foarte gravă. Deja au început să cadă ţigle de pe acoperiş şi am fost nevoiţi să avertizăm pacienţii asupra acestui fapt. Clădirea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Copii Louis Ţurcanu, sau Policlinica, după cum o ştiu cei mai mulţi, este cea mai veche policlinică din această regiune a ţării. Este prima clădire în care s-au tratat cei din oraşul nostru. Are peste 110 ani vechime şi de peste 30 de ani nu a mai beneficiat de nici o reabilitare, ci doar de nişte cosmetizări. Acolo consultă zilnic medici specialişti în alergologie, dermatologie, ginecologie pediatrică, oncologie pediatrică, cardiologie, ORL, oftalmologie şi alte specialităţi”, spune dr. Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Louis Ţurcanu Timişoara.

Pentru conducerea spitalului, o variantă viabilă de a rezolva situaţia sunt fondurile europene. „Clădirea policlinicii e foarte veche. În spate, am fost nevoiţi să închidem mai multe cabinete şi avem stâlpi care susţin aceste spaţii dezafectate. Proiect pentru refacere există şi sperăm să-l depunem anul viitor, dacă vor fi bani. Dar e nevoie de reparaţii capitale. Practic, totul ar trebui refăcut din temelii”, precizează şi dr. Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii Louis Ţurcanu.

Împărţirea spitalelor din oraş între autorităţi locale şi judeţene de către Ministerul Sănătăţii, face ca grija pentru Spitalul de Copii Louis Ţurcanu să aparţină Primăriei Timşoara. Numai că, într-un timp foarte scurt, cu banii pe care trebuie să-i împartă în mai multe locuri, Primăria Timişoara nu reuşeşte să acopere şi să rezolve probleme vechi ale sistemului de sănătate. Priceperea managerului de spital, atragerea unor sponsori sau a banilor europeni sunt absolut necesare pentru a completa eventualul ajutor al autorităţilor locale. Iar cea mai mare presiune de a rezolva lucrurile este însuşi faptul că acolo ne ducem, zilnic, copiii la medic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor