Poli va merge la Haga!

2Comentarii
TIMISOARA - Oficialii lui Poli Timişoara s-au împăcat cu gândul că din acest sezon vor fi nevoiţi să-şi schimbe numele şi culorile. Totuşi, ei sunt decişi să nu renunţe la lupta cu TAS şi au decis să atace decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne la Curtea Europeană de la Haga.

Tribunalul European de la Haga este cunoscut în lumea fotbalului drept instanţa care a dat ultima sentinţă în cazul Bosman. La Haga, oficialii timişoreni nu vor contesta decizia TAS, ci probele care au fost prezentate la Lausanne.

“Federaţia nu mai recunoaşte acum falsul. Nu-i nimic, vom merge mai departe, deşi momentan vom respecta decizia. TAS a fost înşelată de un act fals, emis de FRF, care sînt prea slabi să recunoască asta. O să fie un al doilea caz Bosman, pentru că intenţionăm să ne adresăm Curţii Europene de la Haga, care este în acest moment singurul tribunal care poate anula decizia TAS.TAS-ul a judecat în baza tuturor actelor primite, deci şi ale noastre au fost studiate la proces. Din păcate, ca tribunal sportiv, la TAS actele oficiale emise de federaţiile sportive naţionale prevalează în faţa oricăror alte dovezi, indiferent ce acte aveam noi. Conform statutului TAS, ei au procedat corect, doar că actele furnizate de Zambon, cu ştampila FRF, erau întocmite în baza unor documente nule, deci erau false”, a declarat vicepreşedintele lui Poli, Emil Roşianu.

Roşianu a avertizat FRF că va suporta consecinţele: “Singura problemă este că acest demers va dura ceva timp şi pînă atunci trebuie să suportăm umilinţa. Dar în final FRF va avea de pătimit, pentru că atunci cînd adevărul va ieşi la iveală, cineva trebuie să plătească pentru toate acestea”.

Cel ce a greşit e Adalbert Kassai

Actul care va fi prezentate la Haga de oficialii bănăţeni a fost emis de Federaţia Română de Fotbal în 2003, semnat de secretarul general Adalbert Kassai, prin care clubului lui Zambon i se permite afilierea la Federaţia Română sub numele de FC Politehnica Timişoara şi în baza căruia obţine un alt document, tot de la FRF, în anul 2006, prin care i se recunoaşte de către Federaţie dreptul de patrimoniu asupra palmaresului şi istoriei clubului Politehnica.

Ambele acte semnate de Kassai sunt considerate nule de timişoreni, pentru că au fost obţinute în baza unor înscrisuri necertificate în prealabil de instituţiile statului abilitate. 

Din alb-violet în alb-negru

În privinţa culorilor cu care Poli va juca în sezonul următor, directorul ethnic al lui Poli, Jackie Ionescu a venit cu propunerea ca acestea să fie alb-negru, deoarece aceste culori au fost primele din istoria clubului de pe Bega. Decizia lui Jackie nu pare pe placul galeriei care îşi doreşte în continuare să evoluzeze în alb-violet.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor