Poli Timişoara îşi schimbă numele

1Comentariu
Fotbal
Fotbal
TIMIŞOARA – Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, membru in Comitetul Director al clubului Poli Timisoara, a declarat, joi, ca gruparea de pe Bega va respecta decizia TAS in cazul palmaresului, urmand sa fie schimbata denumirea echipei.

Chiar vicepresedintele FRF, domnul Dumitru Dragomir, a spus ca s-a gresit vizavi de Politehnica Timisoara. Dar, avand in vedere ca la TAS s-a judecat pe actele care au fost trimise si a aparut aceasta decizie care trebuie pusa in aplicare pana in 15 iunie, am sustinut ca nu avem o alta cale decat sa respectam aceasta decizie. Si, sigur, sa continuam tot ceea ce am facut pana acum, sa atacam pe toate caile civile si nu numai aceasta nedreptate care se face in acest moment Timisoarei si unui club cu istorie in Romania, din «neglijenta» unor anumite persoane. Incercam sa luam o decizie logica, nu una sentimentala. Eu, personal, am luat aceasta decizie scrasnind din dinti. Dar pentru a nu risca dezafilierea, care este consecinta vizavi de nerespectarea acestei decizii, probabil ca vom interveni. Ce inseamna pana la urma acest lucru: intre Politehnica si Timisoara va aparea un nume, urmeaza sa stabilim care“, a spus Ostaficiuc.

Membrii Comitetului Director de la Politehnica Timisoara, o parte din membrii fondatori ai gruparii (Viorel Visan, Octavian Popescu, Adrian Stoicov, Florin Batranu) si un grup de suporteri (15-16) s-au intalnit, joi, pentru a discuta problema palmaresului, pe parcurul unei sedinte care a durat mai mult de doua ore. Oficialul timisorean a precizat insa ca pentru palmares se va lupta in continuare.

Pentru istoric ne vom bate in continuare pe caile civile, culorile vor ramane aceleasi, imnul la fel, pentru ca nu sunt atacabile. Doar la sigla ar mai fi o problema, pentru ca ea va trebui sa contina noua denumire a clubului, cu acel cuvant intre Politehnica si Timisoara. A fost o decizie in care a primat logica, si nu sentimentul, pentru ca daca ar fi dupa sentimente niciunul dintre cei care care am fost in acea sala nu ne-am fi gandit la o astfel de decizie. Dar, pana la urma, a ne intoarce la categoria onoare, discutand numai sentimental, cred ca nu ar fi o decizie corecta. Asta a fost pozitia mea si mi-am sustinut-o in intalnirea pe care am avut-o aici“, a adaugat Ostaficiuc.

Presedintele executiv al gruparii banatene, Marian Iancu, a afirmat ca el crede in zicala conform careia inteleptul cedeaza. “Nu s-a luat nicio decizie, a fost o intalnire informativa. Inca nu ni s-a comunicat nimic oficial, asteptam decizia lor, insa vor avea surprize. Cred, totusi, in zicala care spune ca inteleptul cedeaza primul. Nu vom face noi dezvaluiri despre oamenii din federatie, vor face chiar ei, la momentul oportun“, a spus Marian Iancu.

Viceprimarul Timisoarei, Adrian Orza, a afirmat ca la intalnire s-a decis sa se respecte decizia TAS, insa fara a fi de acord cu ea. “A fost o intalnire intre toti factorii care au un cuvant de spus in privinta acestui club. Decizia a fost una unanima, aceea de a merge mai departe. In sensul ca punem in practica decizia TAS, insa fara a fi de acord cu ea, pentru ca documentele pe care le avem arata indubitabil faptul ca dreptatea este de partea noastra. Insa, dupa cum se stie, nu intotdeauna justitia imparte dreptate, ci se bazeaza pe niste documente, care au fost depuse de FRF. In final a rezultat ca pana la urma nu TAS-ul a luat aceasta decizie, ci Federatia Romana de Fotbal, pentru ca TAS a confirmat, practic, documentele incomplete sau partiale pe care le-a trimis FRF. Fotbalul ramane mai departe in Timisoara, se va scanda in continuare in tribune numele de Poli“, a mentionat Orza.

Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, a declarat, joi, ca membrii Comitetului Executiv al FRF vor decide intr-o sedinta extraordinara cum se va aplica decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv in cazul palamaresului gruparii Poli Timisoara. FRF a fost somata de FIFA sa sanctioneze gruparea FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, conform deciziei TAS in cazul palmaresului, in caz contrar forul roman urmand sa faca obiectul unei proceduri disciplinare, sanctiunile putand ajunge pana la excluderea din competitiile organizate de FIFA.

Intr-un fax remis, miercuri, de catre FIFA secretarului general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Adalbert Kassai, se mentioneaza ca, in urma analizarii unei plangeri venite din partea SC FC Politehnica Timisoara SA, patronata de Claudio Zambon, forul international a ajuns la concluzia ca decizia TAS in cazul palmaresului gruparii de fotbal Poli Timisoara nu a fost aplicata corect de catre FRF.

Decizia TAS trebuia in mod evident sa fie aplicata clubului care evolueaza in prima liga din Romania, FCU Politehnica Timisoara & Invest SA. In consecinta, solicitam Federatiei Romane de Fotbal sa aplice corect decizia TAS, in toate punctele sale“, se arata in comunicatul FIFA.

FRF a fost somata astfel, ca pana pe data de 15 iunie 2007, cel mai tarziu, sa faca dovada aplicarii corecte a sanctiunilor impuse de TAS clubului FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, in caz contrar urmand sa fie deschisa o procedura disciplinara impotriva forului roman.

In cazul in care federatia dumneavoastra nu va prezenta pana cel tarziu pe data de 15 iunie 2007 dovada privind aplicarea sanctiunilor TAS clubului corect, Comisia de Disciplina a FIFA va deschide o procedura disciplinara impotriva Federatiei Romane de Fotbal. Sanctiunile in astfel de cazuri pot ajunge pana la excluderea din competitiile organizate de FIFA“, se arata in comunicatul citat.

In decembrie 2006, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis sa oblige pe FCU Politehnica Timisoara sa continue cu numele initial, CS FC Politehnica AEK Timisoara, sau sa isi ia un alt nume aprobat de FRF, hotarand sa interzica si folosirea culorilor alb-violet. De asemenea, TAS a mai decis ca FCU Politehnica Timisoara sa plateasca cate 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat, incepand cu data de 5 decembrie 2006 si pana cand intra in vigoare schimbarea de nume in concordanta cu prezenta sentinta.

FCU Politehnica Timisoara a fost obligata, de asemenea, sa plateasca suma de 90.000 de euro drept compensatie pentru violarea folosirii numelui, a culorilor, a imnului, a istoriei si a logoului SC FC Politehnica Timisoara SA, intre 13 iunie si 4 decembrie 2006. In cazul in care nu va achita aceasta suma in decurs de o luna, FCU Politehnica Timisoara va trebui sa plateasca o dobanda anuala de cinci procente.

Potrivit deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv, Comisia de Apel a FRF a fost mandatata sa decida suma pe care FCU Politehnica Timisoara trebuie sa o plateasca catre SC FC Politehnica Timisoara SA pentru fiecare folosire a numelui, imnului, istoriei, logo-ului si a culorilor intre 31 ianuarie 2005 si 12 iunie 2006 si va mari aceasta suma cu numarul meciurilor oficiale jucate de FCU Politehnica Timisoara din acea perioada pentru a calcula intreaga suma compensatorie.

FIFA a solicitat, la mijlocul lunii februarie, FRF, printr-o adresa oficiala, sa puna in aplicare decizia TAS de la Lausanne in privinta numelui si palmaresului gruparii Poli Timisoara. Cu toate acestea, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat dreptate, la 22 februarie, clubului FCU Politehnica in litigiul cu SC FC Politehnica Timisoara SA, patronata de italianul Claudio Zambon, in ceea ce priveste palmaresul echipei de fotbal din orasul de pe Bega.

Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis atunci “sa admita cererea de revizuire inaintata de FCU Politehnica si sa desfiinteze hotararea Curtii de Recurs Federale din ziua de 12 iunie 2006“.

Pe data de 20 martie, Comisia pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF a decis punerea in aplicare a hotararii TAS in cazul palmaresului clubului Poli Timisoara, impotriva unei grupari, FCU Politehnica Timisoara, care activeaza doar in campionatele de copii si juniori. Astfel, in urma acestei decizii, Politehnica Timisoara, clubul care activeaza in Liga I si al carei presedinte este Marian Iancu, a putut folosi fara probleme insemnele, imnul, sigla si palmaresul.

Consilierul juridic al FRF, Justin Stefan, a explicat atunci ca FCU Politehnica Timisoara este o asociatie care nu are nicio legatura cu SC FC Politehnica Timisoara & Invest SA, al carui proprietar este compania Balkan Petroleum si care activeaza cu echipe de seniori in cadrul Ligii I si a II-a.

Hotararea TAS este pronuntata strict impotriva FCU Politehnica Timisoara care are echipe in campionatele de copii si juniori. Gruparea lui Marian Iancu nu are nicio legatura cu aceasta decizie. In momentul de fata poate activa ca si pana acum. Iar daca vor exista nemultumiri impotriva clubului din Liga I, societatea domnului Claudio Zambon este nevoita sa se adreseze din nou instantelor si sa parcurga cursul firesc al comisiilor“, a afirmat consilierul juridic al FRF.

Comisia pentru Statutul Jucatorului obliga FCU Politehnica Timisoara (gruparea de juniori), conform hotararii TAS din data de 5 decembrie 2006, sa-si schimbe numele si sa-si ia un alt nume care nu include riscul de a fi confundat cu SC FC Politehnica Timisoara SA, apartinand italianului Claudio Zambon. Aceasta obligatie se va indeplini in conditiile articolului 2.1 din ROAF, pana la inceperea campionatului urmator, in speta editia 2007/2008. FCU Politehnica Timisoara era obligata sa plateasca catre SC FC Politehnica Timisoara SA suma de 10.000 euro, aceasta rezultand din inmultirea a 5.000 de euro cu 2 meciuri oficiale (n.r. – la nivel de copii si juniori ) disputate in perioada scursa de la 05.12.2006 si pana la data pronuntarii prezentei hotarari.

De asemenea, FCU Politehnica Timisoara este obligata sa achite catre SC FC Politehnica Timisoara SA suma de 90.000 euro, sub sanctiunea platii unei dobanzi de 5% pe an incepand cu data de 05.01.2007 si suma de 500 franci elvetieni, ca taxa de procedura la TAS si 300 lei, ca taxa de procedura la CSJ. Gruparii FCU Politehnica Timisoara i se interzice sa imite culorile si sa foloseasca imnul, istoria si logo-ul SC FC Politehnica Timisoara SA.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor