Poli Timisoara a fost obligata sa plateasca 700.000 de euro celor de la Banik Ostrava!

De M. Hoster
Poli Timisoara a fost obligata sa plateasca 700.000 de euro celor de la Banik Ostrava!
Poli Timisoara a fost obligata sa plateasca 700.000 de euro celor de la Banik Ostrava!
Veştile neplăcute pentru cei de la clubul FC Politehnica Timişoara par să nu se mai termine. Formaţia alb-violetă a primit din partea Curţii de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia în cazul disputei pe care o avea cu cehii de la Banik Ostrava, legată de transferul lui Lucas Magera şi neplata sumelor datorate de Poli pentru acest transfer.

În 2008, la Timişoara a sosit atacantul ceh Lucas Magera. El a fost adus de la Banik Ostrava. După plata unei prime rate din contractul de transfer între cele două părţi au apărut probleme în ceea ce priveşte plata sumelor aferente transferului, rezultând o datorie neplătită de 700.000 de euro. Clubul ceh a încercat în mai multe rânduri recuperarea sumei, dar fără succes. În aceste condiţii a apelat la CAS Lausanne, solicitând plata banilor.

Victoria cehilor în disputa cu clubul românesc a fost anunţată chiar pe site-ul celor de la Banik. „Părea să fie o poveste fără sfârşit. În iunie 2008 atacantul s-a transferat de la Banik la un club ambiţios, Politehnica Timişoara. La început transferul său nu părea să pună probleme. În conturile clubului au ajuns fără probleme banii din prima tranşă a transferului. Timişoara a început executarea contractului. Dar, în loc de rata a doua din contract şi a ratelor ulterioare, am auzit din partea oficialilor români numai promisiuni fără acoperire. Ulterior, ei au ales tactica de a contesta valabilitatea contractului(…) În cele din urmă singura opţiune valabilă a fost de a da în judecată clubul timişorean la Lausanne”, au anunţat cehii pe site-ul lor oficial. În aceste condiţii, după decizia Curţii de Arbitraj Sportiv, Poli a fost obligată la plata restanţei de 700.000 de euro către Banik Ostrava. Ca o informaţie inedită, cei de la Banik au trecut printr-o dispută asemănătoare în urmă cu câţiva ani, atunci când au trebuit să plătească unui alt club suma de 6 milioane de euro într-un contract neonorat.

Timişoara nu este la prima ispravă de acest fel, problema e că s-ar putea să nici nu fie ultima. În urmă cu câteva săptămâni Poli a fost obligată din nou de instanţa de la Lausanne să îşi mai respecte un contract neonorat. Atunci a fost vorba de Slovan Liberec, iar suma stabilită la plată este de 1,2 milioane de euro. În scurt timp este aşteptată şi o decizie în dosarul dintre Laszlo Sepsi şi Poli, în care fundaşul alb-violet solicită plata unor restanţe salariale datorate de angajatorul său. Nu este exclus ca şi această cauză să aducă o nouă gaură în bugetul şi aşa extrem de cârpit al Timişoarei.

Singurii bani adevăraţi intraţi în vistieria clubului timişorean în ultima perioadă sunt cei un milion de euro obţinuţi după plecarea lui Curtean la Dinamo. Planurile patronatului clubului, de a mai aduce ceva bani în conturi, au fost zădărnicite de Dorin Goga, jucătorul refuzând împrumutul la Vaslui.

Cei de la Poli vor fi nevoiţi să se gândească destul de serios la plata datoriilor către Liberec şi Ostrava, în caz contrar riscând depunctarea. Patronul Marian Iancu a anunţat deja că suma către cehi va fi plătită (cumva…) în trei rate, până în ianuarie anul viitor.

Lukas Magera a fost declarat liber de contract

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !