Poartă ochii de pisică, ia-ţi măsuri de siguranţă în trafic!

4Comentarii
Poartă ochii de pisică, ia-ţi măsuri de siguranţă în trafic!
Timişoara – Campania pentru pedalare continuă, de data aceasta cu o acţiune menită să atragă atenţia asupra măsurilor de siguranţă pe care ar trebui să şi le ia în trafic conducătorii vehiculelor pe două roţi, dar şi şoferii în ceea ce-i priveşte pe biciclişti.

Voluntarii campaniei „Verde pentru biciclete” au împărţit, sâmbătă, sute ochi de pisică şi numere de biciclete. Postaţi în cinci zone ale oraşului, tinerii au împărţit şoferilor materiale informative legate de măsurile de siguranţă pe care ar trebui să le adopte faţă de partenerii la trafic şi stickere cu mesajul „Şi eu susţin Verde pentru Biciclete!”, pentru a le lipi pe maşini. Mulţi conducători auto au fost receptivi la acţiune, lipind sticker-ul, pe loc, pe geamul autoturismului. Alţii au fost încântaţi să audă cuvintele „Vrem să îi scoatem pe biciclişti afară de pe şosea”, dar au fost de acord cu continuarea – „Vrem să determinăm construcţia mai multor piste pentru biciclete”. Au fost şi şoferi care s-au plâns că, în lipsa pistelor, conduc cu teamă atunci când trec pe lângă biciclişti, pentru că aceştia s-ar putea dezechilibra, sau că mulţi biciclişti nu poartă elemente de semnalizare care să îi facă vizibili în trafic. Bicicliştii au primit, pe lângă materialele informative, elemente de semnalizare – „ochi de pisică”. „Vrem să atragem atenţia asupra faptului că toţi suntem responsabili în trafic şi că trebuie să ne respectăm reciproc. Sunt peste 600 de biciclete cu număr în Timişoara, bicicliştii nu mai sunt o specie rară şi au nevoie de piste pe care să circule”, a declarat Andreia Ispas, una din voluntarele campaniei. Cum acţiunea este o continuare a „Numărătorii Bicicletelor”, un marş al bicicliştilor care a avut loc în luna octombrie, doritorii şi-au putut rezerva din timp un număr de bicicletă, pe site-ul www.pedaleaza.ro, pe care l-au putut ridica sâmbătă. Mişcarea pentru pedalare este susţinută de Fundaţia Bega, în colaborare cu Primăria Timişoara, Poliţia Rutieră, Clubul Sportiv Gratzu şi ECO CLUB Timişoara.

Din nou verde pentru biciclete la Timişoara!

Suntem mulţi şi vrem piste pentru biciclişti! Verde pentru biciclete 25.10.2008 | Verde pentru biciclete II 25.10.2008 | Video

Drum închis în favoarea rolelor şi bicicletelor la Timişoara Mediu I 22.09.2008 | Mediu II 22.09.2008 | Mediu III 22.09.2008Bicicliştii câştigă teren în Timişoara Piste pentru biciclisti4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor