Poarta de intrare in Timisoara din Calea Aradului, potential generatoare de situatii de urgenta

De Raoul Jurchela
8Comentarii
Poarta de intrare in Timisoara din Calea Aradului,  potential generatoare de situatii de urgenta
© foto: ISU Timis
Întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, luni la Timișoara. Alături de membrii comisiei au participat și viceprimarul Farkas Imre, dar și șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Timișoara, Iulian Găurean. Subiectul l-a reprezentat poarta de intrare în Timișoara din Calea Aradului care, conform comisiei, poate genera situații de urgență.

Reprezentanții comisiei au făcut publice concluziile trase de șefa Inspectoratului Regional în Construcții Vest, Popescu Vergina, care a prezentat situația. Astfel, reprezentanții Comitetului pentru Situații de Urgență au dispus ca primăria Timișoara să pună în aplicare imediat măsurile dispuse de Inspectoratul Regional în Construcții Vest în urma unui control.

„Având în vedere existența unei stări potențial generatoare de situații de urgență la obiectivul «Poartă de intrare în Municipiul Timișoara amplasată în Calea Aradului», respectiv precedentul cu consecințe tragice produs de prăbușirea porții de intrare în Municipiul Timișoara, pe Calea Lugojului, ca urmare a furtunii din 17.09.2017, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a hotărât: efectuarea, până în data de 08.11.2017, a lucrărilor în vederea punerii în siguranță a obiectivului «Poartă de intrare în Municipiul Timișoara amplasată în Calea Aradului», respectiv de aducere la starea inițială prin demolarea plăcilor de fibrociment montate pe grinda metalică transversală sub formă de fermă cu zăbrele; proprietarul obiectivului «Poartă de intrare în Municipiul Timișoara amplasată în Calea Aradului» va dispune punerea în aplicare, de urgență, a măsurilor dispuse de Inspectoratul Regional în Construcții Vest prin procesul-verbal de control privind urmărirea comportării în exploatare a construcțiilor, încheiat la obiectivul «Poartă de intrare în Municipiul Timișoara amplasată în Calea Aradului»; proprietarul obiectivului va informa, în scris, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, de îndată, după ducerea la îndeplinire a măsurilor prevăzute la punctele anterioare”, transmit reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor