PNL Timis vrea si Primaria Timisoara si Consiliul Judetean daca se aliaza cu PSD la alegerile locale

Reactualizat la:
22Comentarii
PNL Timis vrea si Primaria Timisoara si Consiliul Judetean daca se aliaza cu PSD la alegerile locale
Liberalii timișeni vor liste separate la alegerile locale, dar, dacă-i musai, sunt de acord şi cu cele comune. Reprezentanții PNL Timiș au opinii ferme cu privire la candidatura în viitoarele alegeri, dar preferă o atitudine precaută, în aşteptarea deciziilor de la Bucureşti.

„Dorinţa noastră cea mai mare ar fi ca la viitoarele alegeri fiecare partid să candideze pe liste proprii. Pe de o parte să vedem care este impacul electoral al fiecarui partid, şi, pe de alta, sunt convins că dacă la final am aduna şi procente şi voturi şi mandate listele separate ar face mai mult decat listele comune”, a declarat, vineri, europarlamentarul (PNL) Cristian Buşoi.

Asta nu înseamnă însă că liberalii n-ar da de la ei dacă şi-ar putea atinge scopul final. Pentru a putea trece puntea reprezentată de îndepărtarea actualei puteri – numită de Buşoi „incompetentă, trufaşă, abuzivă şi agresivă” -, liberalii sunt gata să se facă fraţi cu PSD chiar şi la tribunal.

„Dacă o alianţă înscrisă la tribunal, cu sau fără candidaturi comune, ar reprezenta un factor puternic de convingere a UDMR şi asupra unor parlamentari PDL nemulţumiţi şi doritori de a face o schimbare şi un pas în afara actualei puteri, am putea face acest compromis”, a mai afirmat Buşoi.

Dacă se va ajunge totuşi la liste comune, europarlamentarul este hotărât ca, alături de alţi colegi, să facă demersuri la Bucureşti pentru ca, în Timiş, candidaţii la conducerea Primăriei Timişoara şi la cea a CJT să fie de la PNL. Mai mult decât atât, Buşoi este de părere că acest lucru ar trebui să se aplice în toate judeţele din Banat şi Transilvania unde dreapta este puternică.

„Sunt convins că în multe alte judeţe unde structura electorală, forţa PSD, felul în care este receptat, le-ar da dreptul social-democraţilor la candidaţi proprii”. Tânărul politician liberal a şi precizat unde ar trebui să se întâmple acest lucru: în cele 17 judeţe cu autorităţi locale conduse de PSD, dar şi în unele judeţe din Moldova şi Oltenia, controlate deocamdată de PDL, dar unde social-democraţii sunt bine reprezentanţi.

Mult mai puţin tranşată se arată atitudinea şefului liberalilor timişeni, senatorul Nicolae Robu. Liderul PNL Timiş a anunţat de altfel că în cadrul şedinţei Biroului Politic Teritorial de joi s-a decis că poziţia liberalilor de pe plan local ar trebui să fie una cât mai puţin belicistă.

 Chiar dacă nu renunţă la părerile sale că la alegeri ar trebui să se meargă pe liste separate, Nicolae Robu crede că e mai sănătos să se aştepte rezultatul negocierilor de la Bucureşti dintre PNL şi PSD.

„Nu cunoaştem nici care va fi legea după care se vor desfăşura alegerile locale. Nu ştim nici măcar cum va fi ales primarul. Nu cred că trebuie create acum dizarmonii între membrii alianţei”, s-a arătat deosebit de precaut şeful organizaţiei judeţene Timiş a PNL.

Nicolae Robu dă dovadă de flexibilitate şi în chestiunea modalităţii de alegere a preşedintelui CJT.

„Opinia mea rămâne ca alegerea să se facă pe parcursul a două tururi de scrutin. Dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci, în locul variantei de acum, cu un singur tur, ar fi mai bine ca preşedintele să fie ales de Consiliu, e o soluţie oricum mai preferabilă”, a mai arătat liderul liberalilor din Timiş.

Marius Horescu

Taguri: , , ,


22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor