Ploaia aduce codul portocaliu in Banat

Ploaia aduce codul portocaliu in Banat
Râurile din Timiş ating cota de alarmare. Prefectura Timiş a primit o avertizare hidrologică privind fenomene hidrologice periculoase, valabilă până la 24 iunie 2009 ora 10.

Fenomenele vizate sunt: „scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, râuri mici din  zonele de deal şi de munte cu efect de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de atenţie şi de inundaţie, în mai multe bazine hidrografice din zona Banatului: Bega, Timiş, Moraviţa, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna.

Având în vedere situaţia hidrologică actuală, precipitaţiile însemnate cantitativ prognozate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi râuri necontrolate hidrometric cu efect de inundaţii locale, precum şi creşteri de niveluri şi debite cu depăşiri ale cotelor de atenţie. Din acest motiv a fost instituit cod portocaliu începând cu data de 22 iunie 2009 ora 18 pe râurile Timiş până la confluenţa cu Bistra, Bârzava superioară dar şi pe Cerna superioară. De asemenea a fost instituit cod galben începând cu data de 22 iunie 2009 ora 18 pe râurile Bega, Timiş sector aval cu confluenţa Bistra Lugoj, Bistra Voislova, Bârzava curs mijlociu şi inferior, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna curs mijlociu şi inferior.

Prefectura Timiş a transmis o adresă către Inspectoratul pentru Situaţi de Urgenţă „Banat”, urmând ca ISU să o transmită şi primăriilor. Pentru a preîntâmpina apariţia problemelor se va proceda la urmărirea cu atenţie a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice cu transmiterea de niveluri şi debite suplimentare. Primarii vor institui serviciul de permanenţă la sediul primăriei, cu personal corespunzător. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, vor monitoriza cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice, hidrologice şi vor fi pregătite în permanenţă, pentru a lua măsurile care se impun, inclusiv în caz de urgenţă, în scopul limitării eventualelor efecte negative ale fenomenelor menţionate, aceste comitete fiind răspunzătoare şi de informarea tuturor cetăţenilor din localităţile unităţii administrativ teritoriale respective.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !