Platiti-va la timp factura la gazele naturale. Reconectarea va scoate din buzunar 500 de lei

De M. Hoster
7Comentarii
Reconectarea va scoate din buzunar 500 de lei
Reconectarea va scoate din buzunar 500 de lei
Clienţii timişeni uită să-şi plătească la timp facturile la gaze naturale. Anul trecut, numărul consumatorilor din aria de responsabilitate a E.ON Energie România deconectaţi pentru restanţe la plata facturilor a 2.600 de consumatori din judeţul Timiş.

Conform legislaţiei actuale, pentru reluarea alimentării cu gaz, pe lângă plata facturilor restante şi a penalităţilor aferente, consumatorii trebuie să achite în plus, în medie, circa 500 de lei. Sistarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale este o măsură de ultimă instanţă pe care compania este nevoită să o aplice şi care nu este nici în avantajul consumatorului, nici al furnizorului.

În ceea ce priveşte consumatorul, pe lângă disconfortul generat de întreruperea acestor servicii, acesta este nevoit să achite, în conformitate cu legislaţia în vigoare, atât contravaloarea facturilor, respectiv penalităţile la întârziere, cât şi taxele de reconectare, precum şi contravaloarea unei garanţii. Astfel, costul mediu plătit de consumatorii de gaze naturale numai pentru taxele de reconectare şi garanţii ajunge la 500 de lei.

Pentru reluarea serviciului de furnizare, clienţii se pot adresa Centrelor de Relaţii Clienţi (zilnic, de luni până vineri, între orele 8.30 şi 17.30) sau la Centrul Servicii Clienţi (între orele 08.00 şi 20.00) telefonic, la numerele:0801 000 366  şi 0265 200 366.

Solicitările pentru reconectare pot fi transmise şi prin e-mail, la adresa serviciiclienti@eon-romania.ro, prin fax, la numărul: 0265 200 367 sau prin poştă, la OP1, CP 10 Târgu Mureş. Reconectarea poate fi solicitată de către o altă persoană decât titularul de contract doar în baza unei procuri notariale. Pentru reluarea serviciului de furnizare sistat pentru neplată consumatorul are obligaţia legală să prezinte/trimită următoarele documente: copie act identitate titular contract furnizare gaze naturale; dovada achitării obligaţiilor de plată scadente; achitarea taxei de reconectare; dovada constituirii garanţiei care este prevăzută în Regulamentul privind accesul la sistemele de distribuţie a gazelor naturale, aprobate prin Hotărârile de Guvern 1007, respectiv 1043 din 2004.

Alimentarea cu gaze naturale se face în termenul legal doar după ce consumatorul va face dovada documentelor menţionate anterior.

Pentru a evita toate cele de mai sus, consumatorul trebuie să achite facturile de gaz în termen de maxim 45 de zile calendaristice de la data emiterii acestora.

Creşterea nivelului creanţelor generată de neplata la timp a facturilor poate pune în pericol securitatea furnizării gazelor naturale către consumatori, asigurarea fluxului de încasări fiind esenţială pentru achiziţionarea la timp a gazelor naturale, spun cei de la E.ON.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor