Plătim taxele şi impozitele on-line!

28Comentarii
Plătim taxele şi impozitele on-line!
Primăria Timişoara a lansat, vineri, noul sistem de plată on-line a taxelor şi a impozitelor locale. Acest lucru rezolvă problema statului la cozi la ghişee, în cazul celor care ştiu să utilizeze calculatorul. | Video Forum

Şeful Direcţiei Fiscale a municipalităţii, Adrian Bodo, a prezentat noul sistem. Contribuabilii vor putea să vadă ce datorii au către primărie stând acasă, în faţa calculatorului, şi le vor putea plăti prin internet dacă au carduri Visa, Master Card sau Maestro, indiferent de banca emitentă. “Totul se face pe internet şi este ca şi cum am cumpăra obiecte de la un magazon electornic, vorbim despre e-payment. În loc să punem în coş aragaze şi frigidere punem impozite şi taxe, după care plătim“, a declarat Bodo. Clientul, sau mai bine zis contribuabilul, nu plăteşte niciun comision utilizând noul sistem. Comisionul este plătit de primărie instituţiei bancare ce asigură acest serviciu, selectată în urma unei licitaţii. Procedura e simplă: contribuabilii trebuie să intre pe site-ul Direcţiei Fiscale, www.dfmt.ro, şi să facă câteva operaţiuni: “Mergem la secţiunea “Taxe şi impozite”, ne autentificăm în sistem, le logăm cu un nume de utilizator şi o parolă, vedem bunurile şi obligaţiile fiscale, după care putem să ne ducem la “Plăţi”, selectăm ce vrem să plătim, după care trebuie să completăm nişte câmpuri cu datele cerute de bancă“, a explicat şeful directorul Direcţiei Fiscale. Se poate efectua şi o plată parţială. Atenţie însă, în cazul amenzilor nu există aplicaţia care să permită plata a jumătate din sumă în 48 de ore. Ca să poată beneficia de sistemul on-line, timişoreanul care vrea să plătească online trebuie să vină o singură dată la primărie, la Direcţia Fiscală, Biroul Consiliere Cetăţeni şi Registratură, cu un act de identitate, pentru a primi un nume de utilizator şi o parolă. Programul este: luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 8.30-16, respectiv marţi, între 8.30-18.
Municipalitatea timişoreană a mai avut în 2001 un sistem de plată online, de tipul internet banking, dar atunci se lucra cu o singură bancă ce ulterior a renunţat la prestarea acestui serviciu. Sistemul avea însă 3.000 de utilizatori, care au deja ID-uri. Adrian Bodo susţine că noul sistem nu are nimic de-a face cu Ghişeul virtual de plăţi, proiectul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei: “Ştiu că acest ghişeu funcţionează în Bucureşti şi e o idee să se implementeze şi la celelalte municipalităţi, dar pe noi nu ne-a contactat nimeni“.

Arhitectul-şef al Timişoarei, Sorin Ciurariu, este primul care şi-a plătit impozitele prin noul sistem, demonstrativ, în sala de consiliu a primăriei. Demonstraţia a fost întreruptă însă de secretarul primăriei, Ioan Cojocari, care… şi-a scos colegii afară din sală, pe motiv că aleşii locali aveau o şedinţă extraordinară şi stau în hol, deşi au venit mai devreme decât trebuia.28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor