Plata primelor de asigurare in agricultura

1Comentariu
Plata primelor de asigurare in agricultura
Comisia Europeană a publicat pe pagina de web a DirecţieiGenerale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG AGRI) cererea de exceptare asupra modului de acordare a ajutorului de stat în agricultură pentru plata primelor de asigurare.

Începând cu data de 19 august 2010, producătorii care încheie poliţe de asigurare pentru culturile agricole şi/sau animale, păsări, familii de albine, beneficiază de ajutor de stat care reprezintă o cotă procentuală din costul primelor de asigurare plătite de către producători agricoli,astfel: 70% din costul primelor de asigurare aferente poliţelor care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale (îngheţ, grindină, polei, ploaie, secetă); 50% din costul primelor de asigurare aferente poliţelor care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomenele prevăzute la litera a), precum şi altor pierderi cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile şi/sau pierderi cauzate de boli ale animalelor sau ale plantelor sau de infestări parazitare. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare către beneficiari. Autoritatea responsabilă de administrarea schemei de ajutor este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) prin centrele judeţene.



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor