Planuri individualizate pentru reconversia somerilor timisoreni

2Comentarii
Planuri individualizate pentru reconversia somerilor timisoreni
150 de persoane fără locuri de muncă din Timişoara vor beneficia de asistenţă personalizată pentru a-şi găsi o nouă slujbă. Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii Timişoara, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, au lansat, luni, un proiect în acest sens.

Este vorba despre un „Set integral de măsuri active de ocupare pentru 150 de şomeri şi persoane inactive din judeţul Timiş”. Prin acest proiect, persoanele cuprinse în pregătire vor beneficia de consiliere, orientare şi sprijin în plasarea pe piaţa muncii.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În urma punerii în practică a iniţiativei, cu fonduri europene, se doreşte asigurarea de oportunităţi sporite în participarea la piaţa muncii pentru 150 de persoane inactive, şomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, printr-un set integral de activităţi de identificare, evaluare, testare, consiliere, orientare, educaţie non-formală, formare profesională, mediere şi plasare.

Proiectul este unul destul de complex. Participanţii la proiect vor beneficia fiecare în parte de un plan individualizat pentru găsirea unui job. Planul individual vizează implicarea activă a beneficiarilor în toate fazele de evaluare şi intervenţie.

Un număr de 120 de persoane inactive sau şomeri vor participa la cursuri de formare profesională continuă, iar 100 de persoane inactive sau şomeri se vor califica în domeniile electric, construcţii şi servicii (vânzări) cu calificări de nivel 1 şi 2. Alte 56 de persoane se vor specializa în domeniul ITC.

Banii europeni nu vor fi cheltuiţi degeaba. Iniţiativa are şi un target bine stabilit: angajarea a cel puţin zece persoane în perioada de desfăşurare a proiectului şi cel puţin 20 de persoane în decurs de şase luni de la terminarea sa. Proiectul va fi finalizat în aprilie 2012.

Cursurile vor fi susţinute la sediul Şcolii de Afaceri şi Meserii şi cel al AJOFM Timiş din Timişoara.

M. Hoster2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor