Plan de scolarizare pe anul 2012-2013: clase si norme mai putine pentru profesorii din Timis

De M.S.
Reactualizat la:
Francisc Halasz
Francisc Halasz
Efectele unui bacalaureat dezastruos încep să apară în Timiş. Planul de şcolarizare pe anul 2012-2013 este redus de oficialii Inspectoratului Şcolar în special în acele unităţi de învăţământ unde promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost scăzută.

„Având în vedere că numărul absolvenţilor de clasa a VIII-a este mai mic ca şi anul trecut cu aproape 1000 de elevi, bineînţeles că şi în planul de şcolarizare pentru clasele a IX-a trebuie să reflecte acest lucru. Faţă de planul şcolar propus anul trecut avem cu 27 de clase mai puţin. Am tăiat în primul rând de la acele licee care au avut la bacalaureat promovabilitate sub 15% şi, dincolo de aceasta, am fost obligaţi să tăiem anumite clase şi la licee teoretice chiar foarte bune”, a spus inspectorul şcolar general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş, Francisc Halasz.

Scăderea numărului de clase îi va afecta şi pe profesori. „Vor fi mai puţin cu 30 de posturi dacă ne raportăm numai la clasa IX-a”, a mai spus Francisc Halasz.

Deşi anul trecut au fost propuse 232 de clase de liceu pentru clasa a IX-a zi nu au fost realizate toate, ci numai 221. Din cele 205 clase propuse pentru anul şcolar 2012-2013, 100 de clase sunt pentru filiera tehnologice, 88 de clase teoretice şi 17 la învâţământul vocaţional.

În ceea ce priveşte clasele pentru seral, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş nu au mai aprobat toate solicitările, din cauza numărul mare de absenţe înregistrate, dar au precizat că nu vor să desfiinţeze învăţământul la seral. Astfel că din 17 solicitări au aprobate numai 10.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !