Pietele din Timisoara ar putea fi scoase la licitatie

9Comentarii
Pietele din Timisoara ar putea fi scoase la licitatie
Una dintre cele mai urâte pete pe faţa Timişoarei o reprezintă pieţele din oraş. Neigienice, neîngrijite, cu un aspect învechit, acestea distrug aspectul zonelor în care se află. Mai mulţi consilieri locali propun ca aceste pieţe să fie concesionate, prin licitaţie, unor firme private, care să le dea alt aspect, banii obţinuţi de municipalitate urmând să fie folosiţi la reabilitarea termică a şcolilor şi grădiniţelor.

Consilierii municipali Radu Ţoancă şi Traian Stoia propun ca pieţele din Timişoara să fie concesionate, prin licitaţie, unor firme private, banii din redevenţa obţinută urmând să fie folosiţi pentru reabilitarea termică a şcolilor. Ţoancă a declarat că, recent, a fost la Deva, unde a putut vedea o piaţă administrată de o firmă privată şi spune că aceasta nu se compară cu cele din Timişoara. „Este impecabilă şi ca aspect şi ca rentabilitate. Pe modelul acesta, ar fi rentabil ca măcar o piaţă din Timişoara să arate ca cea de la Deva. Măcar o piaţă am putea să o includem într-un parteneriat public-privat, să arătăm că vin mult mai mulţi bani la bugetul local. Bani pe care apoi să îi folosim la reabilitarea termică a şcolilor”, afirmă consilierul municipal Radu Ţoancă. 

Viceprimarul Timişoarei Adrian Orza a declarat că acest proiect este realizabil în condiţiile în care contractul de concesionare încheiat cu SC Pieţe S.A. va expira pentru anumite pieţe, în perioada următoare.

Acest proiect poate fi realizabil dacă există anumite pieţe unde expiră contractul de concesionare în perioada imediat următoare şi poate fi aplicat şi mai târziu, când le vine sorocul şi la celelalte. Din punctul meu de vedere, ideea poate fi fezabilă dacă nu vor fi preluate de un singur operator, ci, eventual, fiecare piaţă să fie preluată de diferite firme, pentru a crea un mediu concurenţial”, a declarat Orza.

Printre pieţele propuse de executivul Primăriei Timişoara pentru a fi concesionate se află cele din Bălcescu, Soarelui şi Freidorf, cu menţiunea că cea din cartierul Soarelui se află pe un teren revendicat, iar concesionarea către o firmă privată s-ar putea face după clarificarea situaţiei juridice.

Proiectul initiat de consilierii municipali se va afla în dezbatere în următoarea şedinţă de plen, planificată pentru începutul lunii martie.

B.A.M.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor