Piata timiseana a creditelor ramane la un nivel constant

Piata timiseana a creditelor ramane la un nivel constant
În ultimele luni, clienţii băncilor timişene au lăsat-o mai moale cu solictarea de noi credite. Informaţiile Băncii Naţionale ale României arată că nivelul creditelor oferite în monedă naţională, aflate în sold la începutul acestui an, a scăzut şi a fost din nou atins doar la jumătatea lui 2010.

În luna ianuarie, volumul total al creditelor acordate era de 2,477 miliarde de lei. În luna aprilie soldul era de 2,456 miliarde de lei, după care a început uşor să urce. În mai valoarea creditelor a ajuns la 2,462 miliarde de lei, iar în iunie, valoarea de la începutul anului a fost din nou depăşită, soldul creditelor ajungând la 2,482 miliarde de lei. Nu aceeiaşi este situaţia la finanţările oferite în valută, volumul banilor acordaţi solicitanţilor fiind dublu şi în creştere continuă. În ianuarie erau înregistrate asemenea finanţări în valoare echivalentă de 4,916 miliarde lei, iar în iunie s-a ajuns 5,447 milarde de lei, după ce soldul crescuse de la lună la lună.

„Obţinerea de finanţări este dificilă, Anul trecut am avut greutăţi foarte mari în accesarea unei finanţări. Din păcate nu am găsit deschidere decât la o singură bancă, anul trecut condiţiile de creditare au fost drastice, costurile mai ridicate, garanţiile solicitate au fost de asemenea mari. Acum situaţia s-a mai îmbunătăţit puţin, am putut discuta cu mai multe bănci, costurile au fost ceva mai scăzute, dar tot dificilă este accesarea unei finanţări bancare. Condiţiile sunt drastice, cercetarea dosarului este mai amănunţită, se verifică fiecare document, dosarul trebuie să fie foarte bun, se verifică datele legate de indicatorii economici, de viitorul proiectului sau de garantarea sumelor obţinute”, am aflat de la Adrian Erimescu, deţinătorul unei afaceri în domeniul tâmplăriei PVC.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor