Piaţa de capital, în creştere la început de an

Reactualizat la:
Început de an cu entuziasm pe piaţa de capital. Sub presiunea unei cereri mai mari, principalii indici bursieri au înregistrat azi o creştere semnificativă. Ca de obicei, SIF-urile s-au vândut cel mai bine, iar cotaţiile au crescut cu peste 6 la sută.

Brokerii spun că asistăm la o reacţie obişnuită a pieţei pentru că la fiecare deschidere de an bursa este un punct de atracţie pentru investitori. Specialiştii estimează, însă, că 2006 va fi un an cel puţin la fel de profitabil ca şi 2005, în privinţa invetiţiilor în acţiuni bursiere.

Indicele general al bursei a crescut, în prima zi de tranzacţionare, până la 3,5 la sută. Cel mai mare salt l-au înregistrat, însă, societăţile de investiţii financiare, cu 6, 22 la sută.

Stere Farmache, director executiv BVB

”Valoarea tranzacţiilor a fost astăzi de 9 milioane de euro, peste media de 8,4 din 2005.”

Brokerii spun că saltul cotaţiilor este obişnuit pentru această perioadă a anului. Creşterea bursei mai arată că investitorii de pe piaţa românească nu s-au speriat de impozitul de 16 la sută introdus la 1 ianuarie. De altfel, pentru 2006 specialiştii estimează o evoluţie bună a pieţei de capital.

Cristi Dogaru, analist economic

”Mă aştept la un an bun, deşi nu se vor mai repeta performanţele din anul trecut, mă aştept la o creştere de cel mult 20 – 30 la sută pentru principalii indici ai pieţei şi o evoluţie în general bună a SIF-urilor, societăţilor bancare şi petroliere.”

Stere Farmache, director executiv BVB

”Practic, dacă în 2005 valoarea tranzacţiilor faţă de 2004 s-a triplat ne aşteptăm ca în 2006 tendinţa să fie susţinută şi chiar depăşită cu condiţia să aducem noi companii la brusă şi să introducem noi instrumente financiare.”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor