Peste o suta de amenzi pentru ghetusul de pe trotuare in Timisoara

30Comentarii
Peste o suta de amenzi pentru ghetusul de pe trotuare in Timisoara
S-a terminat cu boierimea! Dacă la început poliţiştii locali au avertizat firmele şi asociaţiile de locatari să cureţe trotuarele de gheaţă şi zăpadă şi au dat doar patru amenzi, în ultimele zile situaţia s-a schimbat radical şi a început să… ningă cu amenzi în Timişoara.

În ultimele zile au căzut cantităţi apreciabile de zăpadă, formându-se polei şi gheată pe trotuarele unor străzi din municipiul Timişoara. Circulaţia pietonală este îngreunată, fapt ce a determinat creşterea accidentelor în rândul cetăţenilor, îndeosebi în rândul celor vârstnici. În decursul acestei săptămâni, s-a acţionat în vederea verificării acestor aspecte şi luarea măsurilor legale împotriva celor care nu respectă repetatele atenţionări cu privire la curăţarea trotuarelor de zăpadă şi gheatţă, dar şi presărarea de materiale antiderapante”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Nicoleta Popa.

Poliţiştii locali au aplicat 106 contravenţii, atât agenţilor economici, cât şi persoanelor fizice, cu sancţiuni cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

Potrivit reprezentantei Poliţiei Locale, aproximativ 60% dintre amenzi au fost date agenţilor economici şi băncilor din oraş. Toţi cei sancţionaţi au fost somaţi să ia măsuri înainte.

În Timişoara este în vigoare o hotărâre de consiliu local care prevede amenzi de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice care nu curăţă trotuarele de gheaţă şi zăpadă şi de la 1.500 la 2.500 de lei în cazul persoanelor juridice.

 „Cetăţenii, asociaţiile de locatari şi persoanele juridice au obligaţia de a curăţa trotuarele şi să pună pe ele materiale antiderapante, să depoziteze zăpada la marginea trotuarelor, astfel încât să nu împiedice circulaţia sau scurgerea apei în sistemul de canalizare”, reaminteşte purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale. Agenţii locali continuă controalele prin oraş.

 C. C.30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor