Peste 6.000 de voluntari au curatat Timisul de deseuri

54Comentarii
Peste 6.000 de voluntari au curatat Timisul de deseuri
Entuziasm, energie şi dorinţa de a avea un judeţ mai curat! Asta a îndemnat peste 2.500 de voluntari din întreg judeţul să se trezească sâmbătă de dimineaţă, să se echipeze cu mănuşi şi saci de gunoi şi să se apuce de curăţenie generală, în cadrul proiectului naţional „Let’s do it, Romania!”. Până în jurul prânzului, au fost adunaţi nu mai puţin de 3000 de saci cu deşeuri.

Campania naţională de curăţenie „Let’s do it, Romania!” a făcut din Timiş un judeţ mai curat în numai câteva ore. Peste 2.500 de voluntari timişeni au ieşit sâmbătă dimineaţa la adunat de gunoaie. „Numărul de voluntari prezenţi pe teren a fost dublu decât necesarul socotit pentru a curăţa mormanele cartate. Şcolile din comunele aflate pe harta deşeurilor au fost pe teren încă de la ora 8”, spune Adriana Nica, coordonatorul echipei de comunicare „Let’s do it, Romania!” în Timiş.

Comuna Şag a avut cei mai mulţi voluntari. Aici au fost repartizate grupuri de jandarmi, 30 persoane private de libertate, reprezentanţi ai unor companii şi ONG-uri, elevi şi simpli cetăţeni.

Am avut chiar şi voluntari care au venit până aici pe jos, iar până pe la prânz am strâns aproape 2000 de saci cu deşeuri. Şi primăria din localitate a pus la dispoziţie utilaje pentru a se aduna mormanele de moloz”, a spus coordonatoarea locală a voluntarilor, pentru zona Şag.

Cei care au dorit să participe la acţiune au fost împărţiţi în echipe, fiecare dintre ele ocupându-se de o anumită zonă. Şagul este locul unde poposesc cei mai mulţi timişoreni, care caută relaxare la iarbă verde, în preajma râului Timiş. „Cele mai multe gunoaie le-am găsit pe marginea drumului şi pe malul apei. Suntem aici de azi-dimineaţă, umplem sacii şi îi transportăm la marginea şoselei, iar de acolo îi preiau echipele de salubritate”, ne-a spus unul dintre voluntarii din zona Şag.  

O altă zonă frecventată de timişoreni este Pădurea Verde, unde sâmbătă dimineaţa au fost pe teren 540 de voluntari. Până la ora prânzului, aceştia colectaseră în zona Grădinii Zoologice 510 de saci de deşeuri, dintre care 114 doar cu sticle de plastic. În cealaltă zonă a Pădurii Verzi, dinspre Dumbrăviţa, au fost adunaţi 700 de saci, până la ora 12. În zona oraşului Lugoj, pe raza a două comune, o pădure, a cursului unui râu şi a drumurilor naţionale şi judeţene, au fost adunaţi, în câteva ore, 898 de saci, de 450 de voluntari.

În Timiş, la campania naţională de curăţenie,„Let’s do it, Romania!” au participat şi două echipe de voluntari care au curăţat canalul Bega, chiar de pe apă, din bărci. Cei 40 de voluntari au străbătut pe apă 10 km, între Podul Remetea Mare şi Podul Ghiroda, adunând, până la ora 13, peste 20 saci u deşeuri. La Ciacova, o altă localitate din Timiş, s-au adunat în câteva ore 195 de saci, de către 280 de voluntari.

În total, la nivelul judeţului, la orele prânzului se adunaseră peste 3000 de saci de gunoi. Rămâne de văzut dacă acţiunea celor peste 2500 de voluntari va avea ecou şi îi va influenţa în mod pozitiv pe cei care murdăresc judeţul.

UPDATE. După prima centralizare, în Timiş au răspuns apelului de a curăţa judeţul 6386 de voluntari, care au adunat 17.304 de saci de gunoaie.  În proiect au fost cuprinse 64 de comune, din judeţul Timiş, dar şi păduri, râuri, trasee importante. Două echipe de voluntari au străbătut cu barca o porţiune a canalului Bega şi au adunat de pe apă 60 de saci de gunoaie .

Zonele sau localităţile pe raza cărora s-au colectat cei mai mulţi saci sunt:

Şag: 1893 saci – 490 voluntari

Lugoj: 1695 saci – 450 voluntari

Dumbrăviţa: 1460 saci– 240 voluntari

Pădurea Verde: 1352 saci -595 voluntari

Ciacova: 1095 saci – 413 voluntari

Ghiroda: 1012 saci – 103 voluntari

 54Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor