Peste 600 de rable pe strazile Timisoarei. Politia Locala nu a ridicat niciuna

De Roxana Deaconescu
13Comentarii
Peste 600 de rable pe strazile Timisoarei. Politia Locala nu a ridicat niciuna
© TION: Peste 600 de rable pe strazile Timisoarei. Politia Locala nu a ridicat niciuna
Polițiștii locali au numărat toate mașinile abandonate din cartierele Timișoarei. Sunt peste 600 de rable care ocupă degeaba locuri de parcare printre blocuri. Pentru mai mult de jumătate dintre ele au fost emise somații, dar agenții locali reamintesc că trebuie urmate procedurile legale pentru ridicarea lor.

Mașinile abandonate pot fi ridicate doar prin urmarea pașilor prevăzuți de lege. Asta înseamnă somații peste somații și o perioadă lungă de timp până pot fi luate de pe străzi.

„Ca urmare a campaniei derulate la mijlocul lunii martie, referitoare la sesizarea de către cetățeni a autovehiculelor abandonate, Poliția Locală a înregistrat un număr de 280 de sesizări la un număr de 625 de autovehicule posibil abandonate. Dintre acestea, în cazul a 351 de autovehicule au fost aplicate somații conform Legii 421/2002, iar celelalte 274 sunt în diferite stadii de verificare, fie nu se încadrează, fie sunt în faza de identificare a proprietarilor”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Până acum, Poliția Locală Timișoara nu a ridicat nicio rablă de pe străzi. Procedura ocupă foarte mult timp, susțin oamenii legii.

„Poliția Locală efectuează verificările cu privire la autovehiculele abandonate sau fără stăpân, în conformitate cu prevederile Legii 421/2002, în care se specifică faptul că trebuie urmată o anumită procedură, iar nerespectarea pașilor descriși în lege reprezintă un abuz. Simpla sesizare a unui autovehicul ca fiind abandonat nu înseamnă că imediat acesta este ridicat”, mai spun oamenii legii.

Legea spune că o mașină abandonată înseamnă orice vehicul fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staționat pe domeniul public sau privat, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut. Conform aceluiași act normativ, un autoturism poate fi considerat abandonat dacă a fost lăsat cel puțin un an în același loc.

„Vehicul abandonat este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin un an, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului. Potrivit legii, procedura pentru ridicarea vehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţii administrativ-teritoriale se bazează pe o metodologie care implică întocmirea a numeroase documente şi respectarea termenelor pentru ducerea lor la îndeplinire, iar acestea pot dura până la câteva luni”, conchid oficialii Poliției Locale.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor