Peste 60 de profesori din Timis s-au retras din examenul de titularizare

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Peste 60 de profesori din Timis s-au retras din examenul de titularizare
Profesorii din Timiș nu au fost prinși că au copiat la concursul de titularizare desfășurat miercuri, 20 iulie, dar au făcut un alt gest: s-au retras din examen. Nu toți, ci peste 60 dintre cei 760 de dascăli care au susținut examenul în cel mai vestic județ al țării.

Profesorii au luat această decizie după ce au văzut subiectele de examen, miercuri dimineața. Au decis să se retragă, probabil din cauza faptului că dacă luau o notă proastă la acest examen, calificativul era luat în considerare la aplicarea pentru un post de suplinitor sau titular. La cei care s-au retras din examen se va lua în considerare nota obținută anul trecut, la același concurs.

Nu mai puțin de 916 candidați din Timiș s-au înscris la concurs, însă doar 869 au validat cererile de înscriere.

„S-au prezentat la proba scrisă 760 de candidați, 109 au absentat, iar peste 60 s-au retras în timpul examenului”, a spus Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

În Timiș sunt disponibile 117 posturi pentru titularizare, conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Multe dintre aceste posturi sunt destinate educatoarele și învățătoarelor. Mai precis, sunt 65 de posturi de educatoare scoase la concurs: 31 sunt pentru educatoare în limba germană și 27 de posturi pentru educatoare în limba română. Pentru învățătoare sunt disponibile 12 posturi, șapte pentru predare în limba română, restul în germană și maghiară. Sunt disponibile 13 posturi pentru profesori de Educație Fizică și Sport și cinci pentru profesorii de Muzică Instrumentală și Vocală.

Tot în Timiș sunt disponibile și 2168 de posturi netitularizabile, 674 cu normă completă și 1494 incomplete (adică se predau câteva ore la o anumită școală).

Primele rezultate se vor afişa pe 27 iulie, iar contestațiile se depun între 27 și 28 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 3 august. Candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă şi la proba practică/inspecţia specială la clasă. Suplinitorii, cei care vor avea pe acces pe posturi netitularizabile, pot lua concursul și cu nota 5.

Articole pe aceeași temă:

Peste 900 de profesori din Timis – in examen. Proba finala pentru titularizare

Emotii pentru peste 900 de profesori din Timis. A inceput concursul de titularizare1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor