Peste 5.000 de compendii pentru clasa a V-a au ajuns in Timis. Elevii vor invata din ele, pana vin manualele

De Adrian Panduru
Peste 5.000 de compendii pentru clasa a V-a au ajuns in Timis. Elevii vor invata din ele, pana vin manualele
© Tion: Peste 5.000 de compendii pentru clasa a V-a au ajuns in Timis
Pe băncile elevilor, la început de an școlar, vor fi și manualele după care vor învăța pe parcursul anului. Nu toți elevii vor avea însă manuale. Cei de clasa a V-a vor învăța după compendii, îndrumătoare care cuprind mai multe materii, până atunci când vor ajunge în școli manuale pentru fiecare disciplină în parte. În Timiș au ajuns peste 5.000 de astfel de compendii.

Manualele sunt deja în depozitul Inspectoratului Școlar Județean Timiș și în aceste zile sunt distribuite în școli. Au venit și compendiile de clasa a V-a, care vor înlocui manualele celor care încep gimnaziul până acestea vor fi disponibile. Documentul (compendiul) are 296 de pagini și este structurat pe șase arii curriculare: Limbă şi comunicare (Limba şi literatura română, Limba modernă 1 – Engleză și Franceză și Limba modernă 2 – Engleză, Franceză și Germană), Matematică și Științele Naturii (Matematică, Biologie), Om și societate (Educație socială, Istorie, Religie – cultul ortodox, Geografie, Religie – cultul penticostal), Arte (Educație plastică, Educație muzicală), Tehnologii (Educație tehnologică și aplicații practice, Informatică și TIC), Consiliere și orientare (Consiliere și dezvoltare personală). Fiecare lecție este reflectată în mod distinct, fiecare disciplină având alocate un număr de pagini corelat cu numărul de ore pe săptămână alocate studiului.

„În fiecare an retipărim un procent de manuale. Atât pentru clasele I – IV cât și pentru clasele VI-XII manualele au ajuns și sunt în depozitul Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Ele trebuie să se afle în toate unitățile de învățământ. În ceea ce privește manualele de clasa a V-a, avem manualul de Educație Fizică și Sport, mai avem Religia Catolică, sunt intrate în depozit în proporție de 99 la sută. Celelalte manuale pentru clasa a V-a sunt o problemă la nivel de țară, însă Timișul a intrat în posesia a 5.356 de îndrumătoare, care sunt distribuite în toate unitățile de învățământ, astfel încât să ne asigurăm că ele vor fi pregătite pentru copii”, a spus inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu.

Licitația pentru tipărirea manualelor școlare pentru clasa a V-a a făcut obiectul contestațiilor din partea editurilor. Ministrul Educației a aprobat, acum trei zile, încă cinci titluri de manuale pentru clasa a V-a, care urmează să fie tipărite.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !