Peste 400 de locuri disponibile in Timis la scolile profesionale si in clasele in sistem dual

De Adrian Panduru
Peste 400 de locuri disponibile in Timis la scolile profesionale si in clasele in sistem dual
© Tion: Peste 400 de locuri disponibile in Timis la scolile profesionale si in clasele in sistem dual
A început a doua etapă a admiterii în învățământul profesional de stat. Elevii pot alege și cursurile în sistem dual, unde fac practică la diferite societăți comerciale și beneficiază și de o bursă lunară.

În Timiș, după înscrierea la „profesională” care a avut loc în luna iunie, a început a doua etapă în care elevii pot alege această „cale”, a școlii profesionale.

În cel mai vestic județ al țării mai sunt disponibile la final de august 434 de locuri în clasele profesionale, dintre care 176 în clasele profesionale în sistem dual.

Companiile care sprijină clasele în sistem dual din Timiș au nevoie de electricieni, mecanici, electromecanici, lucrători hotelieri, vânzători, zidari, instalatori.

Elevii se pot înscrie vineri, 31 august, și luni, 3 septembrie, până la ora 15.00 la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

Miercuri, 5 septembrie, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere care nu organizează sesiune de preselecție. Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție.

Pe lângă fișa de înscriere în învățământul profesional de stat, va fi anexată și fișa de opțiuni pentru învățământul dual, care se eliberează și se completează la unitatea de învăţământ care organizează învățământ dual.

Formarea elevilor în învățământul dual este susţinută financiar prin bursa profesională care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat) – dacă elevul este înscris la învăţământul profesional sau minimum 400 lei lunar (200 lei de la bugetul de stat și minimum 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică) – dacă elevul este înscris la învăţământul dual.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor