Peste 4.000 de cereri de inscriere in clasa zero, in Timis. Unele scoli au depasit cu mult numarul de locuri propus

De Adrian Panduru
1Comentariu
Peste 4.000 de cereri de inscriere in clasa zero, in Timis. Unele scoli au depasit cu mult numarul de locuri propus
© Peste 4.000 de cereri de inscriere in clasa zero, in Timis (foto: arhiva)
După aproape două săptămâni de la începutul înscrierii în clasa pregătitoare, în Timiș s-au depus deja peste 4.000 de cereri. Mai este o săptămână până când părinții mai pot depune cererile pentru clasa zero.

Până vineri, în Timiș au fost depuse 4.399 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare. În județul Timiș sunt propuse 259 de clase pregătitoare, în care pot fi înscriși 5.570 de copii. Acestea sunt clasele propuse, dar copiii vor fi înscriși în continuare, chiar dacă acest număr se va depăși, fiecare copil își va găsi un loc în clasa pregătitoare.

De multe ori o anumită școală își propune, spre exemplu, patru clase pregătitoare (o clasă are 25 de copii), la finalul perioadei de înscrieri poate avea opt clase.

Sunt anumite criterii care se vor aplica la finalul perioadei de înscrieri pentru a se repartiza copiii care vor călca pentru prima dată într-o școală.

Perioada de înscrieri se finalizează în 18 martie, în 21 martie începe prima etapă de repartizare, iar din 29 martie cea de-a doua etapă de repartizare.

Cel mai important criteriu este cel al circumscripției – vor avea prioritate la o anumită școală copiii care locuiesc în acea zonă. De altfel, sunt și școli care nu au circumscripție, mai puține la număr, iar la acestea se intră pe criteriile dispuse de școală și aprobate de Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Sunt școli în Timiș care și-au depășit deja numărul de clase propuse. Spre exemplu, la Școala nr. 30 sunt 204 de elevi înscriși pe 150 de locuri propuse, la Grigore Moisil sunt înscriși deja 196 de copii pe 100 de locuri propuse, la Liceul Pedagogic sunt înscriși 74 de elevi din 50 de locuri propuse, iar la Colegiul Național Bănățean sunt 138 din 100 de locuri propuse (trebuie menționat că aici este propusă în plus și o clasă cu predare în limba germană).

La polul opus, la Școala Generală nr. 1 din Timișoara sunt doar 9 elevi înscriși.

Copiii pot fi înscriși până în data de 18 martie, iar ordinea în care se depun cererile nu reprezintă un criteriu în baza căruia vor fi selectate dosarele micuților.

Programul de înscriere este de luni până vineri de la 8 la 18 și sâmbătă, de la 8 la 13.

Articole pe aceeași temă:

Start la inscrieri in clasa zero: parintii grabiti din Timisoara au venit de la primele ore ale diminetii

Aproape 1.500 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare, in Timis. Topul celor mai cautate scoli

Criterii pentru a intra in clasa zero la un liceu din Timisoara: parintii sunt dascali sau fratii invata acolo

Consiliul pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in cazul Liceului Pedagogic din Timisoara1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor