Peste 30 de elevi IT-isti, cu deficiente de vedere, din Romania – in concurs, la Timisoara

De Adrian Panduru
Peste 30 de elevi IT-isti, cu deficiente de vedere, din Romania – in concurs, la Timisoara
La Timișoara are loc a patra ediție a concursului național de TIC (Tehnologia Informației și Comunicării) pentru elevii cu deficiențe de vedere din gimnaziu și liceu. Este vorba de un concurs național unde elevii cu deficiențe de vedere își arată măiestria în utilizarea calculatorului.

Sub titlul „Lumea virtuală prin Iris”, concursul ajuns la a patra ediție se dorește a deveni o tradiție. Acesta a devenit foarte popular în rândul elevilor cu deficiențe de vedere. Elementul de noutate este proba pe echipe neomogene (echipe formate cu elevi care provin din școli diferite) care contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare, socializare și lucru în echipă, de adaptare la un nou mediu, care în viitor îi ajută pe tinerii nevăzători și ambliopi să se integreze în societate.

Concursul este organizat în perioada 22-25 noiembrie 2016, de către Liceul Teoretic Special Iris în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș prin Agenda Culturală – 2016, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Asociația pentru sprijinirea copiilor și tinerilor ambliopi și nevăzători “Iris”- Timişoara, Asociația nevăzătorilor filiala Timiș-Caraș și Clubul Lions Diamond Timișoara, care a fost de la început susținătorul financiar.

La competiţia care se desfășoară la Liceul Iris din Timișoara participă cei mai buni „IT-işti” (32 de elevi) din toate cele şapte instituţii de învăţământ care şcolarizează elevi deficienţi de vedere din ţară (Arad, Cluj-Napoca, București, Buzău. Târgu-Frumos, Timișoara).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor