Peste 3.000 de cereri de azil au fost depuse la Timisoara in 2017, de catre migranti din Irak, Siria, Pakistan si Afganistan

De Adrian Panduru
13Comentarii
Peste 3.000 de cereri de azil au fost depuse la Timisoara in 2017, de catre migranti din Irak, Siria, Pakistan si Afganistan
© Tion: Peste 3.000 de cereri de azil au fost depuse la Timisoara in 2017
În Timișoara au fost depuse, în anul 2017, peste 3.000 de cereri de azil. Cei mai mulți solicitanți de azil au fost din Siria, Irak, Pakistan și Afganistan. Prin intermediul unui proiect derulat în urbea de pe Bega de Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Oradea, migranții au fost asistați prin servicii de incluziune socială pentru a dobândi un grad ridicat de integrare în România.

Conform statisticilor transmise de cei care derulează acest proiect, în Timişoara, în anul 2017, au fost depuse 3.164 de cereri de azil. Peste 1.900 de persoane care au depus cereri de azil au fost transferate și cazate în celelalte centre din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări. Cei mai mulți dintre solicitanții de azil au fost, în 2017, din Siria, Irak, Pakistan și Afganistan. Au fost soluționate peste 1.200 de cereri de protecție internațională în etapă administrativă, iar în 76 de cazuri a fost acordată o formă de protecție.

Printr-un proiect derulat de AIDRom – Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Oradea au fost asistate 359 de persoane, în perioada iunie 2017 – februarie 2018.

Începând din iunie 2017, timp de 12 luni, resortisanţi ai ţărilor terţe (migranţi cu o formă legală de rezidenţă pentru studii, căsătorie cu cetăţeni români, muncă etc.) şi beneficiari ai unei forme de protecţie internaţională (statut de refugiat sau protecţie subsidiară) au fost asistaţi prin servicii specifice de incluziune socială pentru a dobândi un grad ridicat de integrare în România, oferite de Centrul Regional de Integrare AIDRom Timişoara şi Centrul Regional de Integrare Oradea. Centrele oferă asistenţă pentru migranţi în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi respectiv Arad, Bihor şi Hunedoara.

„În cadrul proiectului au fost oferite la CRI Oradea și CRI Timişoara servicii specializate de: consiliere socială şi juridică, asistenţă materială, cursuri de limba română şi acomodare culturală, activităţi de petrecere a timpului liber pentru migranţi, acţiuni specifice pentru beneficiarii minori ai grupului ţintă şi medierea relaţiei migranţilor cu instituţiile implicate în proiect. De asemenea, în cadrul proiectului au fost formaţi 10 mediatori în cadrul unui seminar de formare şi angajaţi 3 mediatori interculturali. Au fost formați 20 voluntari în cadrul unui seminar, care au participat la crearea de reţele judeţene de voluntari. Au fost semnate 6 parteneriate cu instituţii publice din cele 6 judeţe, cu atribuţii în domeniul asistenţei migranților”, transmit cei care derulează acest proiect.

Proiectul „Integrare ACUM – Abordări complexe și unitare pentru migranți” este implementat de AIDRom – Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Oradea, proiect finanţat de Uniunea Europeană şi Inspectoratul General pentru Imigrări, prin Programul Naţional – Fondul Azil, Migraţie şi Integrare, în perioada: 01.06.2017 – 31.05.2018 ( Etapa I de implementare) și 01.06.2018 – 31.05.2019 ( Etapa II de implementare). Bugetul total al proiectului, pentru prima etapă de implementare, este de 1.097.642,92 lei.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor