Peste 20 de noi directori au fost numiti la conducerea scolilor din Timis

De Adrian Panduru
2Comentarii
Peste 20 de noi directori au fost numiti la conducerea scolilor din Timis
În Timiș au fost ocupate 11 noi funcții de directori și directori adjuncți la conducerea școlilor. Numirile s-au făcut urma unui interviu pe locurile rămase neocupate în urma concursului sau vacantate între timp.

Astfel, în Timiș sunt, în urma numirilor făcute de Inspectoratul Școlar Județean, 11 noi directori și 11 noi directori adjuncți la conducerea școlilor.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș, cele 11 funcții noi de directori provin din „prezentarea și promovarea interviului de către alte cadre didactice decât cele aflate pe funcție la: Waldorf, Rudolf Walter, Școala Gimnazială Jebel, Școala Gimnazială Moravița, Școala Gimnazială Beba Veche; refuzul de a-și da acordul pentru a fi numit și anul viitor (directorul în funcție actualmente) la unitățile: Școala Gimnazială Darova, Școala Gimnazială Fibiș, Școala Gimnazială Pișchia. La Școala Gimnazială Racovița și Școala Gimnazială Otelec au fost numiți, pe unul dintre criteriile prioritare ale notei MEN, cadre didactice experte în corpul național. La Școala Gimnazială Fârdea a fost înlocuit actualul director pentru că nu avea calitatea de cadru didactic titular în sistemul de învățământ, propus și avizat fiind un coleg titular în altă unitate ce și-a exprimat dorința, în scris, de a ocupa funcția de director din această unitate”, transmite inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu.

Cele 11 funcții noi de directori adjuncți au fost ocupate în urma pensionării unui cadru didactic (Școala Gimnazială Sânandrei) și chiar a înființării a trei funcții de conducere ca urmare a numărului mare de elevi: Colegiul Național Bănățean, Waldorf și Școala Gimnazială 30. O funcție a fost ocupată ca urmare a demisiei unui director adjunct cu concurs la Școala Gimnazială nr. 18 Timișoara, iar la Liceul Shakespeare, directorul adjunct a promovat concursul pe director și actualul director a fost numit adjunct. Au venit noi directori adjuncți în urma prezentării și promovării interviului de către alte cadre didactice decât cele aflate pe funcție la Lenau, Brătianu, Colegiul Tehnic de Vest, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” Recaș. La Liceul Teoretic Recaș propunerea unui nou director adjunct a fost făcută la recomandarea directorului, pentru formarea unei echipe manageriale complete.

„Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Timiș a dat avizul pentru numirea în funcție prin detașare în interesul învățământului în funcția de director pentru 54 de cadre didactice (din care 11 sunt noi), respectiv pentru numirea în funcție prin detașare în interesul învățământului în funcția de director adjunct pentru 34 de cadre didactice (din care 11 sunt noi)”, transmite Aura Danielescu.

La școlile din Timiș sunt 197 de directori: 143 funcții sunt ocupate prin concurs (92 în urban și 51 în rural), 54 sunt ocupate prin detașare în interesul învățământului, pe durata unui an școlar (14 în urban și 40 în rural). În unitățile de învățământ din Timiș sunt și 93 de directori adjuncți: 59 de posturi sunt ocupate prin concurs (46 în urban și 13 în rural), iar 34 sunt ocupate prin detașare în interesul învățământului, pe durata unui an școlar (26 în urban și 8 în rural).

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor