Peste 170 de proiecte de cooperare romano-sarba au fost depuse pentru a beneficia de fonduri UE

De Marcel Hoster
1Comentariu
Peste 170 de proiecte de cooperare romano-sarba au fost depuse pentru a beneficia de fonduri UE
© Tion: Peste 170 de proiecte de cooperare romano-sarba au fost depuse pentru a beneficia de fonduri UE
Autoritățile publice și organizațiile neguvernamentale au depus 176 de proiecte de colaborare transfrontalieră între România și Serbia în cadrul celui de-al doilea apel de propuneri în cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

În aceste zile s-a închis cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte transfrontaliere pe granița româno-sârbă. Lansat la finalul anului 2017, acest apel a oferit inițiatorilor de proiecte transfrontaliere româno-sârbe oportunitatea de a crea și dezvolta proiecte care să contribuie la promovarea ocupării forței de muncă, protecția mediului și managementul riscurilor, mobilitate și accesibilitate sustenabile și atractivitate pentru turism sustenabil. Până la finalul apelului au fost depuse 176 de propuneri de proiecte transfrontaliere româno-sârbe de către instituții publice și organisme neguvernamentale din România și Serbia. Toate proiectele trebuie să aibă cel puțin un partener din cele două țări, cu sediul în județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți sau în districtele sârbești Banatul de Nord, Banatul Central, Banatul de Sud, Braničevski, Borski și Podunavski.

Proiectele depuse urmează să fie examinate și evaluate de către o Comisie Comună de Evaluare (Joint Evaluation Committee), iar cele mai bune proiecte vor fi propuse spre finanțare, cu aprobarea Comitetului Comun de Monitorizare (Joint Monitoring Committee).

În cadrul acestui apel, vor putea fi finanțate proiecte pe 4 axe prioritare, având următoarele bugete pe fiecare axă în parte: promovarea ocupării forței de muncă și serviciilor pentru o creștere favorabilă incluziunii – 6.737.774 de euro, protecția mediului și managementului riscurilor – 9.813.050 de euro, mobilitate și accesibilitate sustenabile – 2.007.553 de euro, atractivitate pentru turism sustenabil – 1.717.943 de euro.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor