Peste 120 de copii abuzati si neglijati in Timis, in 2013

De Florina Bălu
Peste 120 de copii abuzati si neglijati in Timis, in 2013
Peste 120 de copii abuzati si neglijati in Timis, in 2013
Doar în primele trei luni ale anului 2013, Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a fost sesizată în privința a peste 120 de cazuri de abuzuri și neglijențe, prin intermediul Telefonului Copilului. Cu ocazia Zilei împotriva Violenței asupra Copilului în România, insituția le reamintește timișenilor că la numărul de telefon 0256 983 așteaptă un asistent social pregătit să asculte povestea copiilor și să le sară în ajutor.

Telefonul copilului funcționează din anul 2003. La orice oră din zi și noapte orice persoană, fie adult sau copil, poate să facă o sesizare cu privire la situația unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate. De la începutul anului 2013, au fost date 122 de telefoane, dintre care jumătate din mediul urban, iar jumătate din mediul rural. 97 dintre cazurile semnalate au fost de neglijare a copilului, 12 de abuz fizic, 12 de abuz emotional și un caz de abuz sexual. În 27 dintre cazurile raportate, copiii au fost scoși din mediul dăunător.

“Violenţa asupra copiilor poate fi întâlnită pretutindeni: violenţa fizică (pedeapsă corporală), neglijarea, violenţa sexuală, practicile tradiţionale dăunătoare (inclusiv căsătoriile timpurii sau forţate) violenţa psihologică (insultă, ignorare, respingere, ameninţare, indiferenţă emoţională). Violenţa pe care copiii o experimentează în cadrul familiei poate avea consecinţe pe termen lung pentru sănătatea şi dezvoltarea lor. Violenţa asupra copilului se întâlneşte şi în şcoli şi în alte servicii educaţionale şi poate veni din partea cadrelor didactice, elevilor sau persoanelor din afara şcolii, manifestandu-se sub forma de pedepse fizice sau psihologice, intimidare, ameninţare cu arme. În comunitate sunt întâlnite, cel mai adesea, forme de violenţă împotriva copiilor care trăiesc pe stradă”, transmit reprezentanții DGASPC Timiș.

Ziua de 5 iunie a fost instituită ca Zi împotriva Violenței asupra Copilului din România în anul 2006. Evenimentul va fi marcat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş prin o campanie de sensibilizare a populaţiei cu privire la fenomenul abuzurilor asupra copilului şi de informare a cetăţenilor cu privire la existenţa Telefonului Copilului – 0256-983. Reprezentanții insitituției vor merge în perioada următoare în școlile din județ pentru a le aduce la cunoștiință copiilor, cadrelor didactice și altor persoane de referință din cadrul comunităților locale că pot sesiza orice tip de abuz asupra micuților.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor