Peste 10.000 de timisoreni au primit ajutoare de la UE. Se impart alimente in continuare

De A.S.
1Comentariu
Peste 10.000 de timisoreni au primit ajutoare de la UE. Se impart alimente in continuare
© TION - Peste 10.000 de timisoreni au primit ajutoare de la UE. Se impart alimente in continuare
La Timişoara continuă distribuirea alimentelor din stocurile de intervenţie ale UE pentru persoanele considerate a fi defavorizate, de la şomeri la pensionari şi revoluţionari cu venituri mici. Până acum, aproximativ 11.000 de oameni şi-au ridicat produsele de la cele două depozite deschise de primărie în oraş. De luni se vor distribui alimente şi pe liste suplimentare. Persoanele nevoiaşe sunt ajutate cu ulei, făină de grâu, făină de mălai, paste făinoase, pateuri şi conserve de carne de porc şi de vită.


Alimentele de la UE se distribuie în două locuri din oraş, la depozitele amenajate de autorităţile locale pe străzile Lorena nr. 35 (clădirea de ateliere a Liceului „Tudor Tănăsescu”) și Cuvin nr. 2 (clădirea Liceului „I.C.Brătianu”). Primăria trebuie practic să asigure distribuirea produselor.

De la mijlocul lunii decembrie, de când a început distribuirea, aproximativ 11.000 de persoane au venit să îşi ridice alimentele, din 20.000, pentru câte are alocate produse Timişoara, spun reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară.

Produsele alimentare s-au împărţit, şi se vor împărţi în continuare în cazul persoanelor care nu au intrat încă în posesia lor, în baza unor cupoane individuale de ajutor pe care ar fi trebuit să le primească beneficiarii.

De săptămâna viitoare însă, de luni, 12 ianuarie, la depozitul de pe strada Cuvin se pot prezenta pentru a primi ajutoare şi persoanele care au obținut calitatea de beneficiar în perioada 1-31 august 2014. Acestea vor primi alimente pe baza listelor suplimentare, la ridicarea produselor urmând să prezinte doar actul de identitate (original și copie) și documentul care atestă categoria de beneficiar (original şi copie).

De alimentele din fondul de ajutor european pot beneficia categoriile de persoane considerate a fi cele mai defavorizate, stabilite prin hotărâre de Guvern. Este vorba despre familiile şi persoanele singure care au dreptul la venitul minim garantat, familiile care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei conform Legii 277/ 2010, şomerii cu indemnizaţie până în 400 de lei inclusiv şi cei înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă ce nu beneficiază de indemnizaţie, pensionarii din sistemul public care câştigă sub 400 de lei pe lună, pensionarii care primesc indemnizaţie socială potrivit OUG 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, al căror venit se află sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizate, adulţi si copii.

De asemenea, alimentele de la UE ajung şi la beneficiarii unor legi speciale: Legea 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, Legea 44/1994, Legea 341 – Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei, Legea 578/2004, Decretul-lege 118/1990, Legea 109/2005, OG 105/1999, Legea 49/1999, Legea 309/2002 şi Legea 8/2006, dar, atenţie, dacă nu se realizează alte venituri în afară de cele provenite din drepturile băneşti acordate de aceste legi, ale căror cuantum cumulat se află sub 400 de lei pe lună.

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de ajutoare o singură dată în cadrul programului anual, pentru o singură categorie.

Alimentele de la UE se distribuie după următorul program: luni şi miercuri între orele 8.00-14.30, marţi între 8.00-17.30, joi între 8.00-16.30 şi vineri între 8.00-13.00.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor