Personalul nedidactic din Timis protesteaza fata de conditiile de munca din sistemul de invatamant

De Florina Bălu
Reactualizat la:
Personalul nedidactic din Timis protesteaza fata de conditiile de munca din sistemul de invatamant
Personalul nedidactic din Timiș, organizat sub forma Sindicatului Învățământului Preuniversitar Timiș, protestează față de salariile mici și condițiile proaste de muncă din sistemul de învățământ. În primă instanță sindicaliștii au adresat o scrisoare de protest Ministerului Educației, urmând să treacă la forme mai severe de protest, dacă cererilor lor nu li se va da curs.

Personalul nedidactic angajat în unitățile de învățământ din Timiș reclamă nivelul scăzut de salarizare, cuprins între 600 și 850 de lei, volumul mare de muncă creat prin blocarea posturilor vacante, lipsa condițiilor decente de muncă și slaba dotare cu materiale. De asemenea, angajații din sistemul de învățământ sunt nemulțumiți de lipsa sporului de vechime din salariu.

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Timiș a adresat un memoriu de protest conducerii Ministerului Educaţiei Naţionale și clasei politice, cărora le cere să ia măsuri. Acesta cere următoarele: indexarea salariilor conform indicilor de inflaţie din 2008 până astăzi; plata orelor suplimentare realizate în favoarea unei bune desfăşurări a activităţilor şi a examenelor din şcoli; reintroducerea sporului de vechime; deblocarea posturilor şi respectarea normativelor pentru posturile ocupate; realizarea Regulamentului de acordare a sporurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar, pentru a asigura o salarizare corectă, raportată la condiţiile concrete de lucru; majorarea sumelor alocate întreţinerii unităţilor de învăţământ.

În cazul în care demersul va rămâne fără răspuns, personalul nedidactic ar putea trece la forme mai drastice de protest.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor