Persoanele cu deficiente locomotorii si vizuale din Timisoara pot lua credit pentru proteze si dispozitive asistive

De Adrian Panduru
2Comentarii
Persoanele cu deficiente locomotorii si vizuale din Timisoara pot lua credit pentru proteze si dispozitive asistive
© TION: Persoanele cu deficiente locomotorii si vizuale din Timisoara pot lua credit pentru proteze si dispozitive asistive
Persoanele cu handicap vor avea acum posibilitatea de a-și lua credit, în condiții speciale, care sunt adaptate fiecărui caz, pentru proteze, orteze medicale, dispozitive de mers, echipamente şi dispozitive asistive. La nivel național s-a lansat un program care oferă această posibilitate, iar Timișoara se află printre orașele unde acest program este activ.

Fundaţia Română pentru Persoane cu Handicap Vizual “Prietenii Nevăzătorilor” anunţă lansarea programului FinAccess, proiect integrat de asistenţă şi finanţare a persoanelor cu deficienţe locomotorii şi vizuale în scopul achiziţionării de proteze, orteze medicale, dispozitive de mers, echipamente şi dispozitive asistive.

Programul cuprinde o serie de facilităţi: credit pentru achiziţionarea de dispozitive/echipamente medicale şi asistive între 1.000 de lei şi 25.000 de lei, acordat pe o perioadă de maxim 5 ani, în condiţii de garanţii şi dobânzi personalizate în funcţie de posibilităţile financiare ale clientului, analiză în timp real a capacităţii de plată a solicitantului, asistenţă la domiciliul clientului privind condiţiile de achiziţionare şi de contractare a împrumutului, astfel încât clientul să facă o singură deplasare la bancă pentru contractarea creditului şi plata echipamentului achiziţionat. Se oferă, de asemenea, și discount 5% faţă de preţurile standard, pentru echipamentele/dispozitivele medicale şi asistive cumpărate de la furnizorii parteneri în programul FinAccess. De asemenea, există și posibilitatea achiziţionării în avans a echipamentelor/dispozitivelor care urmează să fie decontate de Casă Naţională de Asigurări de Sănătate.

Solicitanţii programului FinAccess pot fi doar persoanele cu certificat de handicap pentru deficienţe locomotorii sau de vedere, care la data scadenţei creditului să nu depăşească 75 de ani, precum şi părinţii/tutorii minorilor cu certificat de handicap pentru astfel de dizabilităţi.

Programul FinAccess va fi posibil datorită suportului asigurat de către Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop în Bucureşti şi municipiile: Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa, Deva, Oradea, Piteşti, Ploieşti şi Timişoara, urmând că până la finele lunii aprilie 2017 programul să devină operaţional pe întreg teritoriul României, atât în mediul urban, cât şi rural.

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul Fundaţiei Române pentru Persoane cu Handicap Vizual: www.frphv.ro sau adresându-vă pe mail la adresa: office@frphv.ro

Persoanele interesate de achiziţionarea echipamentelor medicale şi asistive prin programul FinAccess, se pot adresa începând cu data de 4 iulie, de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00 la telefoanele: 0728.615.748; 0725.183.429; 0735.581.282.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor