Permisul de conducere vine acasă

3Comentarii
Permisul de conducere vine acasă
Implementarea sistemului centralizat de emitere a noilor permise de conducere şi a certificatelor de înmatriculare va avea ca avantaj trimiterea la domiciliu a documentelor.

„Noua măsură ar trebui să devin efectivă în momentul în care sistemul de emitere centralizată a documentelor va fi implementat în toate judeţele României. Documentul va fi tipărit la Bucureşti şi va fi transmis prin curier la domiciliul titularului”, am aflat miercuri de la Dan Jurcă, şeful Serviciului de Permise şi Certificate de Înmatriculare. Cel mai probabil, implementarea sistemului centralizat se va finaliza undeva la jumătatea lunii decembrie. Jurcă a prezentat oficial şi varianta „fizică” a noilor documente, a permiselor europene, respctiv noile certificate de înmatriculare. În ceea ce priveşte permisele de conducere modifcările faţă de vechea variantă sunt mai mult de nuanţă decât de substanţă. Totuşi, au fost introduse noi măsuri de siguranţă, holograme, plus câteva modificări la încadrarea în categoriile de condus. În funcţie de specificaţiile de pe certificatul medical al posesorului se va defini, spre exemplu, categoria de autoturism ce va fi condus de şofer: cu cutie automată sau cu cutie manuală. Modificările importante sunt vizibile mai ales în cazul noilor certificate de înmatriculare. Au dispărut o serie de informaţii supertehnice, puţin utile. Documentele vor avea coduri de bare, se presupune, desigur la nivel teoretic, că noile Loganuri de poliţie, de 40.000 de euro, vor avea şi scanere pentru aceste coduri de bare.

Hemoragie de autoturisme second hand
Introducerea noii taxe de poluare în loc de vechea taxă de înmatriculare a creat o adevărată cerere de emitere a certificatelor de înmatriculare provizorii. „După 1 iulie, când a fost introdusă taxa de poluare, numărul cererilor de asemenea certificate provizorii a crescut enorm, mai ales pe autoturismele second hand”, ne-a declarat Dan Jurcă. Serviciul de specialitate al Prefecturii a pus la punct un sistem prin care se doreşte eliminarea aglomeraţiei la ghişee, în vederea dobândirii certificatelor de înmatriculare provizorii. Zilnic se pot emite până la 240 de programări. Chiar şi aşa, există deja programări până pe 31 octombrie. Interesant este că pe drum „se pierd” o grămadă de programări, efectiv la luat certificate ajung în jur de 180 de solicitanţi. Posibila fraudă, realizată prin vânzarea de programări a fost eliminată, pe fiecare programare fiind trecută seria de şasiu a autoturismului vizat. În cel de-al treilea trimestru, au fost emise un număr total de certificate provizorii egal cu jumătate din cele emise în total anul trecut. Numărul total al autorizaţiilor provizorii emise în primele nouă luni ale anului a fost de 25.4453Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor