Permise auto doar pentru cei care au absolvit 8 clase

3Comentarii
Permise auto doar pentru cei care au absolvit 8 clase
Senatul a decis, miercuri, că persoanele care vor dori să obţină permis de conducere vor fi nevoite să dovedească prin acte că sunt absolvenţi de gimnaziu.

Senatul este prima camera sesizată, Camera Deputaţilor fiind cea decizională.

În expunerea de motive care însoţeşte propunerea legislativă pentru modificarea art.23 alin.(4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, se menţionează că demersul este menit sa instituie condiţii minimale pentru obţinerea unui permis de conducere, solicitantul fiind astfel nevoit să deţină un minimum de condiţii teoretice.


De asemenea, proiectul „poate avea efecte pozitive în combaterea obţinerii frauduloase a permiselor de conducere, reducând şi analfabetismul unor categorii defavorizate
.

În mod cert însă, proiectul ar da mai mult de lucru celor de la Serviciul Permise, dosarele depuse de solicitanţi fiind îngroşate de actul ce demonstrează absolvirea nivelului minim de studii cerut.

O măsură asemănătoare fusese aplicată până în urmă cu câţiva ani, arată comisarul-şef de poliţie Marcel Dan Jurcă, şeful Serviciului Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din subordinea Prefecturii Timiş. Am avut pe atunci de furcă cu multe cazuri în care unii dintre candidaţi prezentau tot felul de adeverinţe false care să le ateste studiile”.

Marius Horescu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor