Pericol pe sosele! Peste 40 de capace de canal furate intr-o saptamana la Timisoara

27Comentarii
Pericol pe sosele! Peste 40 de capace de canal furate intr-o saptamana la Timisoara
Hotii de fier dau lovitură după lovitură la Timişoara. Dispar din oraş capacele de canal unul după altul, ceea ce reprezintă un pericol pentru siguranţa circulaţiei. Reprezentanţii Aquatim au constatat că în decurs de o săptămână s-au furat peste 40 de capace de canal de pe străzile din Timişoara.

„Echipele de intervenţie ale Aquatim SA s-au confruntat în ultima săptămână cu o situaţie deosebită, şi anume, furtul a peste 40 capace de canal aflate în carosabil şi cinci grătare de la receptorii pluviali. Cartierele în care au fost înregistrate furturile sunt Ronaţ, Mehala, Buziaşului şi Fratelia”, a afirmat directorul general al societăţii de apă-canal Aquatim, Ilie Vlaicu. El spune că de regulă străzile de pe care dispar cu predilecţie capacele sunt situate în zonele unde există centre de colectare.

Directorul Aquatim a declarat că se poate vorbi deja de un fenomen şi ţinând cont de gravitatea situaţiei a făcut apel la poliţie şi la reprezentanţii centrelor de colectare unde se duce fierul să ia măsuri pentru a stopa aceste furturi. Problema este că şi hoţii s-au perfecţionat şi înainte de a livra capacele de canal la centrele de recoltare le sparg şi le amestecă cu alte materiale feroase, au constatat reprezentanţii Aquatim.

Vlaicu atrage atenţia că lipsa capacelor pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale, putând duce la accidente. Aşa că atenţie pe unde păşiţi, dacă vă deplasaţi pe jos, şi atenţie la starea şoselelor dacă sunteţi şofer pentru că riscaţi să faceţi accident cu maşina.

Directorul Aquatim spune că prejudiciile aduse de hoţi companiei pe care o conduce se ridică la peste 80.000 de lei pe an. „În medie, ne confruntăm anual cu dispariţia a peste 200 capace de pe căminele de apă şi canal şi un număr dublu de grătare de receptori de ape pluviale. Zilnic, înlocuim în medie cinci capace şi grătare, atât la sesizarea cetăţenilor, cât şi din informaţiile operatorilor noştri de pe teren. (…) Sperăm în înţelegerea faptului că acest fenomen de dispariţie a capacelor de canal este foarte periculos şi pune în pericol vieţi umane, lucru care trebuie înţeles şi de cei care fură şi de cei care cumpără aceste materiale”, a mai declarat Ilie Vlaicu.

Reprezentanţii Aquatim spun că au şi sudat capacele din zonele preferate de hoţi, însă au constatat că această măsură nu este eficientă deoarece capacele continuă să dispară…27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor