Pericol la sediul PNŢCD Timiş: cad bucăţi din tencuiala clădirii!

17Comentarii
Pericol la sediul PNŢCD Timiş: cad bucăţi din tencuiala clădirii!
Se desprind bucăţi de tencuială de pe clădirea în care se află sediul filialei Timiş a PNŢCD, aflată chiar în Piaţa Libertăţii dn Timişoara. Proprietarii au fost somaţi să ia măsuri şi a fost trasă… o bandă în jurul unei porţiuni din imobil. La sediul PNL Timiş, din Piaţa Unirii, o altă clădire într-o stare deplorabilă, se face chetă pentru renovare. 

Sediul PNŢCD Timiş a fost împrejmuit parţial cu o bandă, trecătorii fiind avertizaţi că există „pericol de accidentare” pe trotuarul din faţa imobilului, ar putea fi răniţi de bucăţile care se desprind de pe clădire. De obicei, în astfel de cazuri, Poliţia Comunitară împrejmuieşte perimetrul în cauză şi îi somează pe proprietari să ia măsuri urgente pentru eliminarea pericolului. Ţărăniştii, coproprietari, spun însă că reabilitarea propriu-zisă a clădirii ar putea demara de-abia anul viitor. „Noi suntem coproprietari, alături de alţi proprietari, în acest imobil, firme şi alte persoane. Asociaţia de proprietari a avut acum două săptămâni o şedinţă şi s-a hotărât demararea acţiunii de obţinere a tuturor avizelor pentru reabilitarea clădirii. Sperăm să se termine toată documentaţia până la sfârşitul anului, urmând ca din ianuarie să demarăm lucrările. Ne interesează să găsim şi un mod de a acoperi cheltuielile, este vorba de accesarea unor fonduri, fie prin proiectul de reabilitare a clădirilor istorice din oraş, fie să obţinem alte finanţări nerambursabile de la Uniunea Europeană”, ne-a declarat secretarul general al PNŢCD Timiş, Dorin Hehn.

Au luat „măsuri”: să se treacă pe celălalt trotuar!

Poliţia Comunitară a fost sesizată despre acest caz, iar în 28 septembrie a somat proprietarii să ia măsuri: „Poliţia Comunitară a aplicat o bandă ca măsură imediată, iar Asociaţia de proprietari a fost somată să reabiliteze imobilul, s-au demarat deja procedurile pentru obţinerea autorizaţiilor în acest sens, trebuie să facă dovada, în decurs de zece zile, cu documentele. Fiind o clădire istorică, are alt regim. În mod normal, trebuie curăţată clădirea, bucăţile care ar putea reprezenta un pericol pentru trecători”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Comunitare, Daniela Seracin. Până să înceapă vreo lucrare, ţărăniştii fac apel la înţelegerea trecătorilor. Şi asta, în condiţiile în care au mai fost probleme, anul acesta, cu clădirea: „Am pus o bandă protectoare la marginea trotuarului unde cad bucăţi de tencuială şi sperăm în înţelegerea trecătorilor, să treacă pe cealaltă parte a drumului pentru a evita orice accident. Când au început ploile, în primăvară, a căzut iarăşi o bucată de tencuială, dar n-a lovit pe nimeni şi atunci, fără să fim somaţi de nimeni, din proprie iniţiativă, am pus o bandă de oprire a trecerii în zonă”, a adăugat Hehn.

Chetă pentru faţadă la PNL Timiş

Situaţia nu este prea fericită nici la liberali, care şi-au zugrăvit sediul din Piaţa Unirii, în interior, dar faţada este într-o stare jalnică. Aşa că, pe una dintre uşile din sediul PNL Timiş a fost pus un afiş care spune următoarele: „Stimate membru/ simpatizant PNL, te rugăm să contribui cu o sumă potrivită posibilităţilor tale la campania noastră cu obiectivul de a strânge 6.000 RON pentru renovarea faţadei clădirii în care ne aflăm. Suma aceasta reprezintă restanţa în achitarea proiectului de reabilitare ce trebuie depus la Primăria Municipiului Timişoara până la sfârşitul lunii, astfel încât clădirea să poată intra într-un proiect de finanţare în anul 2010. Orice contribuţie, oricât de mică, e importantă”.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor