Pericol de prabusire la blocul de nefamilisti din Timisoara care a explodat in ianuarie

8Comentarii
Pericol de prabusire la blocul de nefamilisti din Timisoara care a explodat in ianuarie
La aproape un an de la explozia care a afectat un bloc de nefamilişti de pe strada Constantin Brăiloiu din Timişoara, nici autorităţile centrale şi nici cele locale nu au găsit banii necesari pentru reabilitare. Între timp, unii din foştii locatari s-au mutat în vechile locuinţe, deşi construcţia ar putea să cadă oricând, fiind susţinută de mai mulţi stâlpi. Recent, Administrarea Domeniului Public a anunţat că doreşte să retragă acei stâlpi.

Administrarea Domeniului Public Timişoara a trimis o adresă Prefecturii Timiş prin care anunţa faptul că a decis să retragă elementele de sprijin instalate în blocul de pe strada Constantin Brăiloiu, afectat la începutul anului de explozie, deşi acesta nu a fost renovat, iar unii locatari s-au mutat în fostele lor apartamente.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a declarat că a primit o adresă de la Administrarea Domeniului Public, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timişoara, prin care era anunţat că aceasta a decis retragerea stâlpilor de susţinere, ceea ce ar pune în pericol vieţile oamenilor care locuiesc în fostele lor apartamente.

„Am primit o adresă de la ADP cu privire la intenţia acestora de a-şi retrage elementele de sprijin de la blocul afectat de explozie de pe strada Constantin Brăiloiu. Acest lucru ar putea pune în pericol vieţi omeneşti deoarece blocul nu a fost renovat, iar unii oameni s-au mutat înapoi”, a afirmat Băcală.

Prefectul de Timiş a afirmat că s-a întâlnit, vineri dimineaţa, cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, în cadrul unei şedinţe a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, şi au stabilit că vor încerca găsirea unei soluţii pentru ca proprietarii apartamentelor din blocul afectat de explozie să poată plăti eşalonat costurile reconstrucţiei acestuia.

La rândul lui, primarul Gheorghe Ciuhandu a declarat după această întâlnire că a discutat cu reprezentanţii ADP şi le-a cerut să nu retragă acei stâlpi de susţinere, deşi ar fi îndreptăţiţi să facă acest lucru.

„Din punct de vedere juridic şi pecuniar ADP ar fi îndreptăţit să-şi retragă ustensilele, dar din punct de vedere al siguranţei nu se poate face pentru că ar pune în pericol siguranţa oamenilor. Eu le cer public oamenilor care au intrat acolo să se retragă, chiar dacă ADP îşi menţine acolo susţinerile, e pericol de accident, dacă ei se expun poartă răspunderea”, a afirmat Ciuhandu.

El a afirmat că reabilitarea blocului ar costa între 150.000 şi 250.000 de euro, însă Primăria Timişoara nu are aceşti bani prevăzuţi în bugetul de anul acesta şi nu poate să îşi asume nicio promisiune că aceşti bani vor fi prevăzuţi în bugetul anului viitor. De aceea, a precizat el, va discuta cu reprezentanţii ADP pentru a găsi o formulă de plată eşalonată de către proprietari a banilor necesari reabilitării bocului.

Vă reamintim că, pe 15 ianuarie, o explozie a avut loc într-un apartament al blocului de nefamilişti de pe strada Constantin Brăiloiu, în care locuiau peste 100 de persoane. În urma deflagraţiei, un bărbat a murit la spital din cauza arsurilor, iar o femeie a fost grav rănită.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor