Pericol de înec…

4Comentarii
Pericol de înec…
TIMIŞOARA – Situaţia înotului timişorean este disperată. Sportivii nu au unde să se pregătească. Singurul bazin acoperit din oraş, cel din Complexul Bega (Circumvalaţiunii), este închis pentru reparaţii încă din iunie 2006.

De atunci, antrenorii şi sportivii sunt într-o continuă navetă. Anul trecut, timp de cinci luni s-au antrenat la bazinul din Arad! Această soluţie nu era tocmai de succes, datorită distanţei şi a costurilor ridicate, astfel că s-a ajuns ca tinerii sportivi ai secţiei de nataţie a CSS 1 să se pregătească la Generală 30, în condiţii improprii.

Bazinul nu se ridică la standarde normale practicării acestui sport. Este mai mult o piscină, decât un bazin… Apa este caldă, iar orele alocate sportivilor, prea puţine… În aceste condiţii, înotul este în pericol de „înec”. „Tragem un semnal disperat de alarmă. În 2005 secţia noastră câştiga 67 de medalii naţionale şi câteva distincţii la Balcaniadă, iar anul trecut, în condiţiile existenţe, 15. În martie avem şanse să nu ne putem prezenta la competiţie”, a spus profesorul Ion Bădescu, unul dintre antrenorii „navetişti”.

Bazinul va mai rămâne închis

Bazinul din Dacia a funcţionat normal până în iunie 2006. Atunci, propietarul, Direcţia de Tineret şi Sport a hotărât să-l bage în reparaţii, deoarece erau probleme cu tavanul şi cu igrasia. Culmea este că bazinul a mai fost închis şi în urmă cu mai mulţi ani, din aceleaşi motive, deşi în ultimul timp aici au avut loc şi competiţii internaţionale, şi nimeni nu a avut de suferit. Recent, bazinul a intrat în patrimoniul Primăriei.

„Complexul Bega a intrat recent în atenţia noastră. Primă dată vom efectua un studiu de fezabilitate şi după aceea vom vedea ce este de făcut”, ne-a spus Flavius Boncea, puertătorul de cuvânt al Primăriei. Până atunci, directoarul CSS 1, Tamara Savu se va întâlni cu fostul înotător, primarul Ciuhandu, pentru a căuta soluţii…

Vor să înoate

Directorul CSS 1, Tamara Savu este în încurcătură. Pe de o parte, îşi doreşte medaliile obţinute de sportivi, de cealaltă parte spune că nu are ce să facă din cauza birocraţiei… „Este vorba ca în curând să se facă în Timişoara un bazin olimpic, la baza Uszoda. Până atunci, Primăria are drepturile asupra Complexului Bega, iar noi nu avem ce să facem”, spune Savu.

De cealaltă parte, antrenorii şi comitetul de părinţi ai înotătorilor, vor ca sportivii să se antreneze la baza din Dacia cu orice preţ. „Bazinul nu are nimic, aici se încearcă lucruri necurate. Adevărul e că nimeni nu ne sprijină. Părinţii sunt de acord să-şi asume responsabilitatea dacă se va întâmpla ceva nedorit la bazin”, ne-a spus profesorul Tiberiu Sucan.

Semnal de alarmă

Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de nataţie, profesorul Ion Bădescu a spus că la antrenamente mai vin în jur de 20 de sportivi, în timp ce în urmă cu doi ani, veneau aproape 80! Şi, în aceste condiţii, Timişoara mai are campioni, juniorii Ligia Gaşpar şi Lucian Dumitru, care se pregătesc cu lotul olimpic de perspectivă la Reşiţa.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor