Performance audiovizual cu francezul MarKLion

1Comentariu
Performance audiovizual cu francezul MarKLion
Setup Venue găzduieşte, sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 22, un eveniment inclus în seria Surexpositions 2010 Nocturne în cadrul căruia va fi prezent invitatul special MarKLion cu un set audio-video.

Performance-ul va fi realizat de fondatorul outfitului electro francez DAT Politics, : iar în deschidere va mixa Badea, urmând ca after – party-ul de breakbeat si dubstep să fie executat de Sensorship din TMBase. Evenimentul este prezentat de Centrul Cultural Francez Timişoara în cadrul Surexpositions 2010, intrarea publicului fiind liberă.

MarKLion este proiectul solo al lui Vincent Thierion, un precursor în domeniul muzicii asistate de calculator. Pentru Vincent totul începe la vârsta de opt ani, când descoperă preţioasa colecţie a unchiului său: echipamente electronice vechi, un radio şi jocuri de arcadă. Acestea fac să se nască o pasiune pentru experienţele sonore, care va creşte odată cu anii. Descoperind foarte devreme posibilităţile oferite de vechile mese de mixaj, el îşi formează primul grup la unsprezece ani şi începe să facă înregistrări pe patru piste. Curând după aceea îşi procură primul calculator şi se minunează în faţa posibilităţilor multiple pe care le oferă această jucărie nouă. Programele de muzică asistată de calculator sunt în plină dezvoltare şi Vincent participă la evoluţia noilor practici care decurg din acestea. În 1997 creează trioul Tone rec., un amestec de post rock şi de muzici electronice experimentale. Doi ani mai târziu a înfiinţat DAT politics, o formaţie care face prestigios şi în Franţa “8-bit”, un curent muzical ce provenea din cultura jocurilor video. Cei patru din Lille reuşesc să cucerească un public variat în cele patru colţuri ale lumii tocmai datorită faptului că adaugă muzicilor experimentale un aspect ludic. DAT politics scot numeroase albume, printre care Wow Twist, apreciat de critică atât în Europa, cât şi în Statele Unite, în Japonia şi în America de Sud.

Z. Varga1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor