Pensionarii din Timisoara vor avea un club al lor

7Comentarii
Pensionarii din Timisoara vor avea un club al lor
Primăria Timişoara va deschide în curând un club pentru pensionarii din oraş în apropiere de Gara de Nord, pentru a le face bătrâneţea mai uşoară. Există o singură problemă: viceprimarul Adrian Orza spune că muncipalitatea nu poate cumpăra mobilier pentru noul club, aşa că cere ajutorul firmelor.

Edilul a precizat că în prezent se lucrează la compartimentarea şi amenajarea spaţiului de pe Bulevardul General Ion Dragalina, unde va fi clubul pensionarilor. Persoanele de vârsta a treia vor putea desfăşura acolo diverse activităţi. De exemplu, vor putea juca table, şah, rummy sau alte jocuri, vor putea viziona filme, vor putea asculta muzică, dansa şi citi, vor socializa şi se vor destinde. Tot acolo ar putea să îşi ţină şedinţele, într-o altă încăpere, şi Consiliul Seniorilor din Timişoara. Spaţiul de aproximativ 200 de metri pătraţi este situat în apropiere de Gara de Nord, într-un loc unde până acum erau depozitate şi distribuite alimentele acordate din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene pentru persoanele defavorizate, zahărul şi făina.

Cea mai mare problemă a pensionarilor, dincolo de nivelul de trai, este sentimentul singurătăţii şi al inutilităţii. Proiectele sociale pe care ar trebui să le deruleze autorităţile locale ar trebui să se refere la diminuarea sentimentului de inutilitate şi singurătate pe care îl au bătrânii, chiar şi cei cu aparţinători”, consideră viceprimarul Adrian Orza.

Edilul a precizat că primăria întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte dotarea cu mobilier a viitorului club al pensionarilor. Mai exact, Orza susţine că autorităţile locale nu pot cumpăra mese, scaune şi dulapuri pentru că o ordonanţă de guvern le interzice acest lucru. „Există o ordonanţă de guvern prin care se interzice autorităţilor locale să cumpere mobilier. Şi evident, vom avea nevoie acolo de mese, scaune, dulapuri. Există un necesar întocmit de Direcţia de Asistenţă Socială. Este o situaţie absurdă, jenantă, incredibilă. Înţeleg spiritul ordonanţei, dar ar fi trebuit să existe şi excepţii. E clar că se vor găsi soluţii, însă e o situaţie jenantă”, a afirmat viceprimarul.

Cât despre soluţii, edilul face apel la firmele din Timişoara care doresc să se implice în proiecte de responsabilitate socială să contribuie la dotarea cu mobilier a clubului pensionarilor, mai ales că acest lucru nu ar presupune cheltuieli exorbitante. Viceprimarul spune că la acest club al pensionarilor ar urma să aibă acces, eventual în baza unei legitimaţii, nu doar persoanele care beneficiază de serviciile sociale oferite de primărie, ci orice bătrân din oraş interesat să socializeze.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor