Penitenciarele sunt supraaglomerate

Proteste în penitenciare
Proteste în penitenciare
BUCUREŞTI – Supraagolmerarea, asistenţa medicală deficitară şi hrana insuficientă sunt principalele probleme din penitenciarele româneşti, arată Rapoartele Apador-CH.

Organizaţia a găsit în această vară la Mărgineni şi la Slobozia cu 20% mai mulţi deţinuţi faţă de capacitatea maximă de cazare şi mult peste dublul normei recomandate de Comitetul Pentru Prevenirea Torturii. Rapoartele APADOR-CH arată îmbunătăţiri în unele penitenciare, dar critică condiţiile de detenţie.

“Dacă nu se schimbă codul penal, problema supraaglomerării nu se va rezolva. Ar trebui rezolvată problema unui buget adaptat necesităţilor. Proporţia dintre numărul de deţinuţi şi supraveghetori. Un om răspunde de 1000 sau de 200 de deţinuţi”, a declarat Manuela Ştefănescu, APADOR-CH.

Ultimul raport făcut de Apador-CH la penitenciarul Mărgineni indică unele îmbunătăţiri ale condiţiilor de detenţie. 

Raport martie 2006 – “Lucrările de reparaţii prevăzute a fi efectuate în 2002 se încheiaseră. În schimb, problema aprovizionării cu apă curentă constatată în 2002 nu fusese rezolvată. Serviciul medical este asigurat de 4 medici şi 8 asistenţi medicali. În fiecare zi, un medic de la Mărgineni examinează în medie 35 de deţinuţi”.

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat la Slobozia, unde reprezentanţii Apador-CH nu au găsit un medic generalist la cabinet în timpul programului de consultaţii.

Raport iunie 2006 – “Asociaţia consideră că spaţiul foarte redus ce revine fiecărui deţinut şi insuficienţa paturilor faţă de numărul de persoane pot fi considerate drept tratamente degradante şi recomandă remedierea acestor aspecte”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor