Pe Popa Şapcă a fost Bursa Muncii

1Comentariu
Pe Popa Şapcă a fost Bursa Muncii
Penitenciarul Timişoara a fost joi gazdă pentru un eveniment ceva mai special.

Un număr de 62 de deţinuţi au participat la un târg de forţă de muncă, o excelentă posibilitate pentru aceştia de a avea un loc de muncă asigurat, exact din prima zi în care părăsesc porţile puşcăriei de pe strada Popa Şapcă. Vizaţi de programul în premieră naţională au fost deţinuţii care vor fi eliberaţi până în luna iunie a anului viitor, cei aflaţi în ultima parte a executării pedepsei. Au fost selectaţi 80 de deţinuţi dintre care 62 au şi decis să participe la acest adevărat jobshop. În întâmpinarea acestora au venit 35 de colaboratori ai Penitenciarului, angajatori pentru cei care pot lucra în regim semideschis. La finalul discuţiilor, un număr de 30 de deţinuţi şi-au asigurat deja viitorul, având la eliberare un loc de muncă stabil. După cum se ştie, cea mai mare problemă a foştilor deţinuţi apare exact în acest moment al eliberării, găsirea unui loc de muncă fiind dificilă datorită cazierului existent.

De multe ori, angajatorii preferă foştii deţinuţi
Pentru unii poate părea ceva ieşit din comun ca un angajator să prefere un deţinut sau fost deţinut pentru angajare. Se pare că de multe ori aceşti angajaţi sunt mai buni decât cei „liberi”, care uneori crează probleme. Fostul deţinut ştie că cea mai mică greşeală îl poate trimite înapoi de unde a plecat. Angajatorul vine şi negociază cu reprezentanţii penitenciarului salariul deţinutului care va fi folosit în procesul de lucru. Se porneşte de la salariul minim şi se urcă în sus. Din banii primiţi, 30% rămân la deţinut iar 70% din bani rămân la Administraţia Penitenciarelor. Din cei 30%, 90% din bani intră în contul deschis pe numele deţinutului, pentru uzul acestuia, cei 10% rămaşi fiind depuşi într-un alt cont special banii urmând să fie oferiţi deţinutului la momentul eliberării. Banii pot fi folosiţi pentru o masă caldă câteva zile sau spre exemplu pentru plata biletului de transport pentru persoana respectivă către localitatea de domiciliu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor