Pe ce salarii pleaca masiv romanii la lucru in strainatate

Reactualizat la:
Pe ce salarii pleaca masiv romanii la lucru in strainatate
© foto: Silverhand
ADVERTORIAL. De la an la an, statisticile europene arată că numărul românilor care lucrează în străinătate este tot mai mare. De la tineri ce abia au terminat studiile, până la oameni care mai au câțiva ani până la vârsta pensionării, cei mai mulți fie își doresc un loc de muncă, fie lucrează deja în străinătate. La întrebarea ,,care este motivul?” pentru majoritatea răspunsul este același: ,,un salariu mai bun și o muncă apreciată la adevărata sa valoare”, la care se mai adaugă în cazul celor tineri și ,,clădirea unui viitor mai bun”.

,,Zilnic, sute de persoane aplica la Silverhand, în căutarea unui nou loc de muncă. Țările preferate de români, atunci când vine vorba de un loc de muncă în străinătate sunt: Germania, Austria, Olanda, însă în ultima perioada se poate observa și o cerere pentru țările nordice precum Islanda, Norvegia sau Suedia” – declară dr. Răzvan Rusan, managerul companiei de recrutare Silverhand.

Cele mai multe oferte de muncă disponibile pe piața muncii din Europa sunt din domeniile tehnice. Meseriile precum cea de electrician, sudor, instalator sau lăcătuș sunt printre cele mai căutate și bine plătite de către angajatorii străini. La momentul actual, un electrician cu experiență de câțiva ani în domeniu ajunge să câștige, în Islanda, un salariu de până la 3000 de euro net/lună și cazare plătită, salariu pe care în România l-ar câștiga probabil în câteva luni de zile.

Un angajator german oferă, de exemplu, pentru sudori un salariu lunar de 2.800 euro și cazare plătită. Un instalator cu experiență și calificare în domeniu poate câștiga peste 2.500 de euro/lună în țări precum Austria sau Norvegia.

Chiar și pentru un muncitor necalificat salariul este cu mult mai mare față de cel câștigat în România. Dacă la noi în țară un muncitor în fabrică este plătit cu un salariu în jur de 1.600-1.900 lei/lună, într-o fabrică din Germania un angajat poate ajunge și la un salariu lunar de 1.600 euro net, ceea ce înseamnă un venit de aproape 4 ori mai mare.

Dacă în anii trecuți era oarecum dificil să accesezi un loc de muncă într-o țară străină, acum prin intermediul agențiilor de mediere, într-un termen și de câteva ore, se poate găsi o oferta de munca interesanta. De exemplu, specialiștii în recrutare de la Silverhand găsesc într-un timp scurt un loc de muncă cu contract legal, pe perioadă nedeterminată, semnat direct cu angajatorul străin pentru candidații motivați. Toate serviciile sunt gratuite, membrii echipei acordând consultanță și suport candidaților pe întreaga perioadă petrecută în străinătate, la muncă.

,,Cererea de forță de muncă este într-o continuă creștere. Zilnic primim zeci de noi oferte de muncă din partea colaboratorilor noștri străini. Din 2014 și până în prezent am reușit să încheiem o colaborare cu peste 250 de firme din Germania și țările nordice, astfel că ofertele noastre de muncă sunt variate, cuprinzând mai multe domenii, de la construcții, la domeniul hotelier, IT, inginerie, industrie s.a.”.- Nora Kelemen, manager resurse umane la Silverhand.

Până în prezent, prin intermediul companiei de mediere Silverhand România au plecat la muncă în străinătate peste 1500 de persoane. Parte a companiei multinaționale Silverhand Group, cu sediul principal în Polonia, Silverhand este una dintre cele mai importante agenții de mediere din România, atunci când vine vorba de joburi în străinătate. Silverhand este prezentă în Romania prin birourile din Timișoara și Craiova și o companie partenera din Brașov.

,,Silverhand România oferă locuri de muncă în zeci de domenii diferite, in multe tari europene. Datorită cererii și numărului tot mai mare de aplicanți, în luna septembrie organizăm o serie de interviuri în multe orașe din țară. Toate detaliile despre sesiunile de interviuri sunt prezentate pe pagina noastră de Facebook, Silverhand România, și pe site-ul nostru, silverhand.ro. – Florina Seuche, departamentul de controlling la Silverhand.

În luna septembrie, specialiștii Silverhand în recrutare vor fi prezenți în 12 județe ale țări, unde vor susține interviuri de angajare. Astfel, orice persoană interesată de un loc de muncă în străinătate va putea găsi un job potrivit pregătirii profesionale și așteptărilor sale.

La momentul actual există peste 1200 de locuri de muncă disponibile la nivel european. Cele mai căutate meserii sunt din domeniile: tehnic (sudori, electricieni, instalatori, operatori CNC, mecanici), hotelier, gastronomiei, construcțiilor, producției, transportului și îngrijirii. Țările cu cei mai mulți angajatori sunt: Olanda, Austria, Germania. O colaborare cu Silverhand poate reprezenta următorul pas în carieră și într-un viitor mai bun.

(94262)
Regulament de plasare a anunturilor