Pe autostrada de la Timisoara la Novi Sad nu vom circula prea curand, dar am putea face drumul pe bicicleta

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
18Comentarii
Pe autostrada de la Timisoara la Novi Sad nu vom circula prea curand, dar am putea face drumul pe bicicleta
© Tion: Pe autostrada de la Timisoara la Novi Sad nu vom circula prea curand, dar am putea face drumul pe bicicleta
Timişoara şi Novi Sad vor fi Capitale Culturale Europene în anul 2021. Utopia unei autostrăzi între cele două localităţi nu va deveni realitate până atunci, dar acestea ar putea fi legate prin intermediul unui mijloc de transport clasic, bicicleta.

Cu maşina, pe autostradă, între Timişoara şi Novi Sad nu vom merge prea curând. Un asemenea drum nu există decât în proiecte, şi aceasta fără a beneficia de o susţinere adevărată, varianta agreată fiind cea spre Belgrad prin Pancevo, nu prin capitala Voivodinei. Totuşi, un drum direct ar putea exista, dar aceasta doar prin folosirea bicicletei. Un asemenea proiect este propus de cei de la Verde pentru Biciclete, cunoscuta asociaţie timişoreană care încurajează deplasarea pe două roţi. Iar un asemenea proiect chiar are şanse de reuşită, dacă ne gândim că o parte din acesta există deja şi în acest moment. Mai precis este vorba despre proiectul implementat de Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB), împreună cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenjanin, prin care a fost realizată o pistă de biciclete pe malurile Begăi, dinspre Timişoara până la graniţa cu Serbia. Finanţat cu bani europeni, proiectul va fi continuat şi pe partea sârbă, urmând a se construi o pistă până la Zrenjanin.

Verde pentru Biciclete propune continuarea acestui traseu ciclistic spre Novi Sad, capitala regonală a Voivodinei. Acest proiect a fost prezentat în cadrul unei conferinţe pe teme de turism şi transport, organizată la Timişoara vineri, la care a participat şi preşedintele comisiei de specialitate din Parlamentul European, Michael Cramer, la rândul său un mare amator de turism ciclistic.

„Așteptăm continuarea pistei de la graniță până la Zrenjanin de către vecinii noștri și, în lumina traseului gândit de dl Cramer, venim și noi cu o propunere: continuarea pistei din Zrenjanin până în Novi Sad. După cum știți, anul 2021 va fi anul în care atât Timișoara cât și Novi Sad vor fi Capitale Culturale Europene și pentru noi, probabil, un prilej de a face ture cicliste cu schimb de experiențe culturale între cele 2 capitale”, a declarat Romina Faur, reprezentanta VpB.

Ramificarea traseului de pe malul Begăi deschide o nouă oportunitate cicloturistică, se va putea realiza un circuit pe traseul Timișoara – Zrenjanin – Szeged – Arad – Timișoara. Dar de la Arad se pot gândi și alte trasee care să urmeze de aici cursul râurilor din zonă.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor