Patronii timişeni au uitat să anunţe la Fisc datorii de 375 milioane de lei

1Comentariu
Patronii timişeni au uitat să anunţe la Fisc datorii de 375 milioane de lei
Inspectorii de la Finanţe au dat aproape 1000 de amenzi anul trecut. Verificările desfăşurate de specaliştii Direcţiei de Finanţe Timiş au reuşit să strângă la bugetul de stat sume suplimentare în valoare de 375 de milioane de lei.

Cea mai mare parte a sumelor a fost reprezentată de banii pe care patronii timişeni au uitat să-i raporteze corect, fiind vorba de 191 milioane de de lei proveniţi din diferenţe de impozite, taxe şi contribuţii.

Cine nu a aplicat corect legislaţia fiscală a fost amendat. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate, anul trecut, 997 de amenzi contravenţionale, valoarea acestora fiind de peste patru milioane de lei, în plus fiind efectuate confiscări de sume şi bunuri, în valoare de 53 de milioane de lei. Firmele care au raportat pierderi în perioada 2005–2008 s-au aflat în atenţia inspectorilor de la finanţe. La mulţi contribuabili se pare că pierderile raportate nu erau reale. În urma inspecţiilor fiscale efectuate, pierderea fiscală a fost diminuată cu suma de 55 de milioane de lei.  Principalele deficienţe constatate au fost sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, întocmirea incompletă şi necorespunzătoare a actelor şi documentelor contabile, nefuncţionarea la sediul social declarat, înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale emise de societăţi tip „fantomă”, dar şi efectuarea de tranzacţii fictive.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor