Patronii romani din constructii cauta scaparea de criza in strainatate

1Comentariu
Patronii romani din constructii cauta scaparea de criza in strainatate
Cum piaţa românească a construcţiilor trece prin momente dificile, reprezentanţii Patronatului Societăţilor din Construcţii caută oportunităţi de afaceri în alte ţări, cum ar fi Polonia sau Ucraina.

O soluţie excelentă pentru a acoperi golul de comenzi la intern ar putea fi reprezentată de participarea la lucrările necesare în Polonia şi Ucraina, ţări ce vor găzdui următoarea ediţie a Campionatului European de Fotbal şi unde, în mod sigur, va fi mult de lucru.

„Am solicitat Ministerului de Externe să ne lase să amenajăm noi standul României la următoarea expoziţie de la Poznan. Vrem să intrăm pe această piaţă şi să participăm la lucrările ce vor fi contractate în Polonia şi Ucraina pentru următoarea ediţie a Campionatului European de Fotbal”, ne-a declarat Tiberiu Andrioaiei, vicepreşedinte al Patronatului Societăţilor din Construcţii, prezent joi la Timişoara. De asemenea, Cristian Erbaşu, preşedintele organizaţiei, s-a deplasat în Orientul Mijlociu special pentru a descoperi noi oportunităţi de afaceri. „Acolo există un adevărat boom în domeniul construcţiilor. Dar şi competiţia este foarte mare, ei ridică multe clădiri. Şi-au făcut multă reclamă şi au sosit în zonă societăţi de construcţii din toată lumea. Oportunităţi pentru firmele româneşti sunt numeroase, dar numai dacă oferim calitate putem avea acces la aceşti bani”, ne-a declarat Erbaşu.

Şefii patronatului au sosit la Timişoara pentru a discuta formarea unei filiale locale a organizaţiei, filială care să susţină interesele eventualilor viitori membri.

Pregătire cu sprijinul constructorilor plecaţi în străinătate

În perioada următoare, Patronatul Societăţilor de Construcţii va încerca accesarea unor fonduri europene în vederea susţinerii unor cursuri de pregătire pentru personalul din domeniul construcţiilor. O idee interesantă legată de aceste cursuri este cea a folosirii muncitorilor români care activează în acest sector şi care au plecat să-şi găsească un rost în alte ţări. „Mulţi români care muncesc în construcţii au plecat în Italia sau Spania. În timp, ei au reuşit să-şi facă firme proprii, înregistrate acolo. Acum se întorc în ţară în căutarea de lucrări, dar cu tehnicile dobândite afară. Ei lucrează acolo la preţuri foarte bune, în sensul că la acelaşi preţ cu concurenţa prestează muncă dublă, la calitate foarte bună. Noi am putea să folosim aceşti antreprenori în pregătirea de personal, know-how-ul dobândit de ei poate fi utilizat cu succes pentru viitorii muncitori”, a mai declarat Cristian Erbaşu.

M. Hoster1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor